aprilie 12, 2008

ÎL IUBEȘTI TU PE DUMNEZEU?

"..ti-ai părăsit dragostea dintâi" (Apocalipsa 2:4)

. Biserica din Efes era genul de biserică pe care ti-ar plăcea s-o frecventezi: "Stiu faptele tale, osteneala ta si răbdarea ta, si că nu poti suferi pe cei răi; c-ai pus la încercare pe cei ce zic că sunt apostoli si nu sunt, si i-ai găsit mincinosi" (Apocalipsa 2:2). Până acum toate bune si frumoase. Cine se poate măsura cu dreapta credintă? Dar nu toate erau bune: "Dar ce am împotriva ta", spune Domnul, "este că ti-ai părăsit dragostea dintâi".
. John Scott scrie: "Au căzut de pe culmile de început ale devotamentului fată de Hristos pe care se cătăraseră". Coborâseră pe câmpiile mediocritătii. Într-un cuvânt... inimile crestinilor din Efes se răciseră". Acest cuvânt "a se răci" îti dă un fior pe sira spinării. Ce modalitate dezgustătoare de a descrie inima unui crestin! Scott continuă: "Prima revărsare a extazului secase.
. Devotamentul lor de început fată de Hristos se răcise. Se îndrăgostiseră de El, dar căzuseră din această dragoste". Ce mult s-au schimbat de când Pavel a scris ultima sa scrisoare acelei biseri­ci: "Harul să fie cu toti cei ce iubesc pe Domnul nostru Isus Hristos în curătie" (Efeseni 6:24). Apoi Scott conchide: "Au trudit cu putere, dar nu cu dragoste. Au încercat dreapta credintă a învătăto­rilor si-au constatat că acestora le lipsea dragostea. Extraordinar! Poti merge la biserică, poti citi Biblia si te poti ruga zilnic si totusi să nu-L iubesti cu adevărat pe Dumnezeu, dragostea fată de El este un angajament, o atitudine care se vede în fapte, o prioritate, o decizie zilnică de a-L face cunoscut în tot ceea ce spui si faci. Asadar, îl iubesti tu pe Dumnezeu?