aprilie 07, 2008

RÂURI ȘI REZERVOARE (2)

"Rugăciunile si milosteniile tale s-au suit înaintea lui Dumnezeu, si El Si-a adus aminte de de.." (Faptele Apostolilor 10:4)

. Ceea ce faci pentru altii nu rămâne neobservat. Dumnezeu tine socoteala fiecărui lucru. El "nu este nedrept ca să uite osteneala voastră si dragostea .. voi, care ati ajutorat si ajutorati pe sfinti" (Evrei 6:10). Dumnezeu a auzit vorbele bune pe care i le-ai spus celui care suferea. A văzut dărnicia ta cu sacrificiu când îti permiteai mai putin. Făcând ceea ce ai facut ai pregatit calea prin care Dumnezeu iti va veni in ajutor. El depoziteaza totul pentru ca la vreme de nevoie să ai un cont bogat din care să te înfrupti.
. Biblia ne vorbeste despre soldatul roman pe nume Corneliu, om “cucernic care făcea multe milostenii norodului..” (Fapte 10.2). Si ce i s-a întâmplat lui Corneliu? Familia a fost prima dintre Neamuri care a auzit și a primit Evanghelia. Ce răsplată! De ce l-a ales Dumnezeu pe Corneliu? Datorită spiritului său generos, ”un înger al lui Dumnezeu.. a intrat la el, si i-a zis: ..Rugăciunile si milosteniile tale s-au suit inaintea lui Dumnezeu, si El Si-a adus aminte de ele”.
, O femeie se ruga să poată începe o afacere de îngrijire a animalelor de casă, dar nu-si permitea să facă publicitate. Asa ca s-a dus la adăpostul local pentru animale si s-a oferit voluntar să îngrijeasca animalele pentru a le spori sansa de a fi date spre adoptie. Cu cât lucra mai mult, cu atât afacerea ei prospera prin publicitatea de la om la om. În cele din urmă a avut mai multi clienti decât reusea sa-i ajute. Dar oare asta inseamnă că dacă nu-i ajuți pe ceilalți Dumnezeu nu te va ajuta? Nu, să-I fie aduse multumiri, dar dragostea Lui este neconditionată. Dar o ocazie ratată de a dărui este o ocazie ratată de a primi, fiindcă dacă ești generos cu alții Dumnezeu promite că va fi generos cu tine.