aprilie 09, 2009

CONCENTREAZĂ-TE (3)

"Recunoaste-L in toate caile tale, si El iti va netezi cararile" (Proverbe 3:6)
___Cand vine vorba de concentrare, trebuie sa tii cont de urmatoarele:
1) Oamenii concentrati cauta mereu o cale mai buna. Lucrul care te-a dus acolo unde esti nu te va duce neaparat acolo unde trebuie sa fii. Intr-o dimineata, o familie care s-a mutat intr-un nou cartier s-au trezit tarziu. In consecinta, fiica lor de sase ani a pierdut autobuzul de scoala. Desi aceasta insemna sa intarzie la serviciu, tatal sau a fost de acord sa o duca la scoala cu conditia sa-i arate drumul. Dupa 20 de minute de mers in cercuri au ajuns la scoala, care s-a dovedit a fi la o departare de numai cateva blocuri de unde locuiau ei. Manios, tatal ei a intrebat-o de ce l-a condus pe atatea stradute cand scoala era atat de aproape de casa. "Ne-am dus pe drumul pe care merge autobuzul", a spus ea. "Este singurul drum pe care il stiu".
2) Oamenii concentrati au o atentie mai mare si de durata mai lunga. Hank Aaron, jucator de baseball la Hall of Fame spune: "Ceea ce separa un superstar de un jucator obisnuit este faptul ca se concentreaza putin mai mult". Gandirea concentrata este abilitatea de a indeparta lucrurile care distrag atentia si dezordinea mentala asa incat sa te poti concentra cu precizie.
3) Oamenii concentrati isi iau angajamente, nu cauta scuze. Pe o placuta de pe biroul unui ofiter de la Pentagon scria: "Caracterul secret al muncii mele nu-mi permite sa stiu ceea ce fac". Este o gluma draguta, dar nu foarte draguta cand este adevarata. Cand nu stii ce faci devii frustrat si ajungi sa ai parte de esec. De aceea este vital pentru tine sa te rogi si sa ceri indrumarea lui Dumnezeu. "Recunoaste-L in toate caile tale si El iti va netezi cararile".