aprilie 06, 2009

DESPRE ÎNCHINARE

"Astfel de inchinatori doreste si Tatal" (Ioan 4:23)

___Isus a descoperit cateva din cele mai marete adevaruri despre inchinare unei femei pacatoase care a avut cinci casnicii esuate si in prezent traia cu un barbat. Nu e de mirare ca ucenicii au fost "mirati ca vorbea cu o femeie" (Ioan 4:27). Asadar, ce ne invata Isus despre inchinare?

1) Fiecare dintre noi se poate inchina! Adevarata inchinare nu are nimic de-a face cu afilierea religioasa (Iudei sau Neamuri) si nu poate fi limitata la un loc fizic (templul din Ierusalim sau Muntele Gharizim). Odata ce L-ai facut Domnul vietii tale, Isus iti accepta inchinarea. Esti admis!

2) Dumnezeu cauta oameni care se inchina efectiv, iata un gand care sa te opreasca din drumul tau: Dumnezeu te-a creat pentru singurul lucru pe care nu-l poate face singur, inchinarea! "Vrednic esti Doamne Dumnezeul nostru, sa primesti slava, cinstea si puterea, caci Tu ai facut toate lucrurile, si prin voia Ta stau in fiinta si au fost facute" (Apocalipsa 4:11). Noi am fost de fapt creati pentru a-L lauda pe Dumnezeu!

3) Nu exista doar o singura modalitate de inchinare. Potrivit dictionarului lui Vine "Complete Expository Dictionary of Old and New Testament Words", "inchinarea fata de Dumnezeu nu este nicaieri definita in Scriptura". Aceasta deoarece ea reprezinta o revarsare atat de puternica a inimilor noastre catre Domnul si reprezinta o dragoste, multumire si devotiune atat de mari, incat nu pot fi exprimate in cuvinte; ea nu poate fi definita prin cantare, printr-un strigat sau prin tacere. Isus a spus: "inchinatorii adevarati se vor inchina Tatalui in duh si in adevar" (Ioan 4:23). Adevarata inchinare izvoraste din profunzimile sufletului si se bazeaza pe adevarul Cuvantului lui Dumnezeu. Pentru a intelege inchinarea, gandeste-te la pretuire! Cat de mult il pretuiesti pe Dumnezeu? Si noi nu obosim niciodata sa vorbim despre ceea ce pretuim cel mai mult!