aprilie 08, 2009

CONCENTREAZA-TE (2)

"Nu te abate nici la dreapta nici la stanga" (Proverbe 4:27)
___Concentrarea face trei lucruri pentru tine:
1) Te tine pe cale. Ne gasim deseori trasi in mii de directii si ne petrecem mult timp si energie cu lucruri la care nu tinem cu adevarat. Autorul Don Marquis a spus lucrul acesta in felul urmator: "Lumea noastra este o lume in care oamenii nu stiu ce vor si sunt gata sa treaca prin iad pentru a obtine ceva". Biblia spune: "Ochii tai sa priveasca drept.. nu te abate nici la dreapta nici la stanga" (Proverbe 4:25-27).
2) Iti creste energia. Daca incerci totul sau daca nu incerci nimic tot secatuit vei fi. Concentrarea iti da energie. Amiralul Richard Byrd, exploratorul polar a spus: "Putini sunt cei care se apropie doar de epuizarea resurselor care salasluiesc inlauntrul lor. Acolo se gasesc fantani adanci de putere care nu este niciodata folosita". Unul din motivele pentru care acele fantani raman neatinse este lipsa concentrarii. Mintea nu atinge implinirea decat atunci cand are obiective clare.
3) Te ridica. S-a spus ca "lumea se da la o parte pentru ca cei care stiu incotro se duc sa poata trece". In marea mediocritatii, doar faptul de a sti ceea ce vrei sa faci si de a face efortul de a-ti urma telul te diferentiaza de aproape toti ceilalti. Henry David Thoreau a intrebat: "Ati auzit vreodata de omul care toata viata lui s-a luptat cu credinciosie si de unul singur pentru a obtine ceva si nu a reusit nicicum? Daca omul aspira in mod constant, nu este el ridicat?" Prin simplul fapt de a te stradui sa devii mai bun decat esti te ridici chiar daca nu realizezi ceea ce iti doresti si chiar daca ceilalti nu pasesc alaturi de tine. Daca te increzi in Dumnezeu si tintesti mai sus, ajungi la un stadiu mai inalt.