aprilie 10, 2009

CONCENTREAZĂ-TE (4)

"Uitand ce este in urma mea" (Filipeni 3:13)

___Sa remarcam:
1) Oamenii concentrati nu locuiesc in trecut. Prea multi dintre noi tanjesc spre trecut si raman blocati in el. Noi ar trebui sa invatam din trecut si sa renuntam la el. Elbert Hubbart a scris: "O memorie buna poate fi un lucru benefic, dar abilitatea de a uita este semn al maretiei. Oamenii de succes uita. Ei alearga intr-o cursa. Privirea le este atintita spre linia de sosire. Daca cineva le face rau, ei se gandesc la sursa si isi pastreaza calmul. Doar oamenii marunti pretuiesc razbunarea. Fii un om care uita.. succesul o cere".
2) Oamenii concentrati nu se gandesc la dificultati, ci la recompensa. Daca ramai la dificultati prea mult vei incepe sa-ti dezvolti autocompatimirea si nu autodisciplina. In consecinta vei realiza din ce in ce mai putin. Concentrandu-te asupra rezultatelor vei fi incurajat. Fa din Hristos exemplul tau. "Pentru bucuria care-I era pusa inainte, a suferit crucea, a dispretuit rusinea" (Evrei 12:23)
3) Oamenii concentrati isi aleg prietenii cu grija, iata cinci tipuri de oameni pe care ii vei intalni: a) oamenii care aduc prospetime; cei care iti intaresc credinta si iti dau energie; b) oamenii care te rafineaza; cei care iti ascut simturile si iti limpezesc viziunea; c) oamenii care reflecta; cei care sunt o oglinda a energiei tale, care nu adauga nici nu iti iau din ea; d) oamenii care reduc; cei care iti micsoreaza obiectivele si eforturile pentru propriul lor grad de confort; e) oamenii care resping; cei care nu te inteleg pe tine si nici ceea ce te-a chemat Dumnezeu sa faci. Asadar, ramai concentrat si vei avea radacini solide; este mai putin probabil ca lauda celorlalti sa-ti ajunga la cap, iar impactul negativ al criticilor tai va fi minimalizat.