iunie 09, 2009

VINDECAREA RELAȚIILOR FRÂNTE (1)

"El.. tamaduieste pe cei cu inima zdrobita, si le leaga ranile" (Psalmul 147:3)
___Se intampla in fiecare zi. Poate ca se intampla chiar acum in caminul tau care era odinioara unul fericit: asteptari nerealiste, infidelitate si promisiuni incalcate care distrug visul unei iubiri si a unei increderi de durata. Din fericire, Dumnezeu este vindecatorul relatiilor frante si a increderii inselate. Cand cineva pe care-l iubesti sufera:
1) Asteapta. Vindecarea este un proces, nu un eveniment. Ranile inimii se vindeca incet. Poate te gandesti: "Dar mi-am cerut iertare din nou si din nou. Cat timp ii trebuie sa uite si sa aiba din nou incredere in mine?" Ii trebuie atat cat ii trebuie! A-i cere celuilalt sa se vindece dupa orarul tau doar incetineste procesul. "Dar daca m-a iertat intr-adevar, nu ar trebui sa imi tot reaminteasca". Nu este asa. Cand cel pe care il iubesti poate sa iti readuca aminte fara sa te supere, vindecarea se va petrece mai repede.
2) Nu te astepta ca situatia sa fie normala deocamdata. Nu va fi asa si este un lucru normal! Ai observat cum iti protejezi un membru ranit in mod automat impotriva loviturilor si ciocnelilor? Este o reactie normala, produsa din instinct. Realitatea este ca cel care a cauzat durerea poate merge mai departe, ca de obicei, dar celui ranit situatia "normala" i se pare mult prea vulnerabila. Prin faptul ca iti cobori nivelul asteptarilor si ii dai timp, vei grabi si vei sustine procesul de vindecare.
3) Nu uita ca oamenii se vindeca in ritmuri diferite. Dumnezeu a spus: "plansul isi are vremea lui, si rasul isi are vremea lui;.. imbratisarea isi are vremea ei, si departarea de imbratisari isi are vremea ei" (Eclesiastul 3:4-5). Fii sensibil. Lasa-L pe Dumnezeu sa te invete ce este rabdarea si cresterea in timp ce lasi celuilalt ragazul sa se vindece.