iulie 14, 2009

CUM SĂ DUCI LUCRURILE LA BUN SFÂRȘIT

"Daca vreunuia dintre voi ii lipseste intelepciunea, s-o ceara de la Dumnezeu" (Iacov 1:5)
Sarcinile prea multe ne coplesesc, iar oamenii coplesiti rareori duc lucrurile la bun sfarsit. Asa ca roaga-L pe Dumnezeu sa te ajute, apoi aplica urmatoarele cinci principii:
1) Concentreaza-te asupra sarcinii. Secretul succesului este sa faci ca fiecare actiune sa conteze; sa fii o persoana cu intentii. Acest fel de concentrare te ajuta sa traiesti fara regrete fiindca te directioneaza si extrage ce este mai bun din talentele si oportunitatile tale. Daca stii ca ai talent si esti o persoana energica si activa, dar nu vezi rezultate concrete, atunci probabil problema ta este lipsa concentrarii.
2) Stabileste-ti prioritati in ordinea importantei. Cand nu stabilesti o prioritate in ceea ce trebuie sa faci in functie de importanta, sarcinile incep sa se aranjeze in functie de urgenta. Iar cand te lasi condus de urgenta si nu de importanta, iti pierzi firea. In loc sa-ti activezi talentul, esti lipsit de cele mai bune oportunitati pe care le poti fructifica.
3) Aseaza lucrurile intr-o ordine. Fa-ti un orar, stabileste-ti singur termene limita si respecta-le. Cea mai mare minciuna pe care ne-o spunem este: "O s-o fac mai tarziu".
4) Fa o distribuire in functie de abilitati. Cand imparti o sarcina mai mare in sarcini mai mici incepi sa-ti dai seama de ce fel de oameni ai nevoie pentru a duce lucrul la bun sfarsit. Cel mai important pas in realizarea unui lucru important este sa stabilesti cine va face parte din echipa ta. Domnul Isus a petrecut trei ani si jumatate invatand 12 barbati, iar apoi le-a delegat responsabilitati, iar sarcina a fost indeplinita!
5) Fa totul prin munca in echipa. Chiar daca ai facut o divizare a sarcinii, ai intocmit un plan strategic si ti-ai recrutat cei mai buni oameni, mai ai nevoie de un lucru pentru a reusi. Munca in echipa! Munca in echipa este liantul care pune lucrurile laolalta!