iulie 13, 2009

PUNE ÎN PRACTICĂ CE ȚI-A DAT DEJA DUMNEZEU

"Binecuvantat sa fie Dumnezeu .. care ne-a binecuvantat cu tot felul de binecuvantari duhovnicesti" (Efeseni 1:3)

Cand te impiedici sau te confrunti cu o problema, Dumnezeu nu sare de pe tronul Sau si nu spune: "Ion are probleme, Maria are probleme, trebuie sa actionez!" Nu, caci El a pus deja in tine tot ceea ce este nevoie pentru a face fata situatiei si a o depasi. Maturizarea in Hristos este un proces prin care invatam sa punem in valoare ceea ce Dumnezeu a pus deja in noi. Gandeste-te la un bebelus aflat in pantecele mamei sale. El are deja genele necesare, cromozomii si trasaturile care au fost puse in el in momentul conceptiei. Tot astfel, cand te nasti din nou in familia lui Dumnezeu, tu nu primesti doar una sau doua binecuvantari spirituale, ci primesti "tot felul de binecuvantari duhovnicesti".

Ca un copil in credinta, la inceput nu stii cine esti sau ce ai, asa ca slujba Duhului Sfant este sa ti le descopere. Cand treci printr-o criza nu trebuie sa te duci sa cauti credinta, har, putere sau orice altceva. Acestea locuiesc deja in tine; invata sa le aduci la suprafata!

Mai mult, nu trebuie sa mergi sa cauti o persoana cu o mai mare putere care sa se roage pentru tine. Dumnezeu doreste sa te aduca in acel loc in care iti poti pune mainile pe propriul tau cap, sa te ingrijesti de propriile tale nevoi, sa aduci pace propriului tau duh si liniste in propriul tau camin! Iar aceasta se va intampla cand constientizezi si activezi binecuvantarile spirituale pe care El le-a pus deja in tine.