noiembrie 21, 2009

CÂȘTIGI PRIN ÎNCERCĂRI

"Naomi a ramas fara cei doi fii ai ei si fara barbat" (Rut 1:5)


Cand sotii lor au murit, Naomi, Rut si Orpa au experimentat un proces unic de sudare a relatiilor. Daca nu ai trecut prin asa ceva este greu sa intelegi. Este o legatura care se formeaza indiferent de varsta, rasa, trecut sau statut si aduce laolalta cei mai ciudati oameni. Cand suferi, nu cauta intelegere si sprijin la cei care nu au trecut prin situatia ta. Oamenii nu-ti pot da ceea ce nu au. Deseori ceea ce au de oferit sunt sfaturile superficiale care devin repede suparatoare. Mai mult, pana nu iti intelegi durerea si nu vezi folosul ei, te vei simti ca o victima. Dar odata ce ai vazut harul lui Dumnezeu la lucru, poti merge mai departe: te poti recasatori dupa moartea celui drag, poti avea inca un copil, un alt loc de munca, alte vise, poti trai din nou.
Charles Spurgeon scria: "Asa cum soldatii mai in varsta schimba impresii despre ranile lor si noi cand vom ajunge in casa noastra cereasca vom povesti despre credinciosia lui Dumnezeu care ne-a ajutat sa trecem prin toate. Nu mi-ar placea sa fiu aratat cu degetul ca fiind singurul care nu a experimentat tristetea sau care nu s-a simtit singur in mijlocul adunarii sfinte. De aceea sa fim bucurosi de luptele noastre caci curand vom primi cununa".
Cand viata ti se schimba brusc si te lupti sa ajungi ziua de maine, aminteste-ti ca dusmanul nu a smuls volanul din mainile lui Dumnezeu. Nu, Dumnezeu cunoaste situatia prin care treci si are in continuare un plan pentru viata ta. Fii incurajat. Ai de castigat din durerea ta. Biruinta se naste din lupta. Sprijina-te pe bratul Lui; El te va ajuta sa treci si peste asta!