noiembrie 20, 2009

FII MULȚUMITOR PENTRU BINECUVÂNTĂRILE TALE

"La plecare eram in belsug, si acum Domnul ma aduce inapoi cu mainile goale" (Rut 1:21)


Cand vine vorba despre lectii valoroase de viata, cartea Rut se plaseaza in capul listei best-seller-urilor (ai citit-o deja?). Pentru urmatoarele cateva zile haideti sa poposim asupra catorva astfel de lectii.
Cand in Betleem a fost o foamete, Naomi, sotul ei si cei doi fii ai lor s-au mutat in Moab unde economia era in floare. Ceea ce sperau ei sa fie o sedere scurta s-a transformat in ani multi. Cei doi fii ai lor s-au casatorit cu doua fete din zona, pe nume Rut si Orpa. Apoi s-a intamplat ceva neasteptat; sotul si cei doi fii ai lui Naomi au murit. Atunci ea s-a umplut de amaraciune. Cand a auzit ca situatia s-a imbunatatit in Betleem, s-a hotarat sa se intoarca acasa. Dupa ce a ajuns acolo, ea a spus: "La plecare eram in belsug, si acum Domnul ma aduce inapoi cu mainile goale". Ce a vrut ea sa spuna de fapt? Ea a spus ca in ciuda foametei care era in Betleem cel putin il avea pe sotul si pe fiii ei, in timp ce in Moab, "tara belsugului", i-a pierdut.
Nu simti lipsa apei decat cand fantana a secat! Adevarul este ca poti fi binecuvantat fara sa o stii. Doar cand privesti in urma iti dai seama ca ceea ce ai este mai important decat toate lucrurile pe care nu le ai. Cand Naomi a pierdut ce a iubit cel mai mult, chiar si foametea i se parea princomparatie neimportanta. Ai spus vreodata: "Cand ......., voi fi fericit?" Nu, fericirea nu vine atunci cand obtii ceea ce iti doresti, ci cand apreciezi ceea ce ti-a dat Dumnezeu. In loc sa te vaicaresti si sa te plangi referitor la viata ta, mai bine intreaba-te: "Ce as da in schimb pentru ce am acum?" Daca nu stii raspunsul, incepe sa-ti numeri binecuvantarile si multumeste-I lui Dumnezeu pentru ele.