martie 26, 2010

CARE ESTE CHEMAREA TA? (1)

"Voi sunteti sarea pamântului" (Matei 5:13)


Uneori, aportul cuiva trece neobservat pâna când acea persoana nu mai este prin preajma ca sa faca lucrul acela. Se spune ca un sot s-a întors de la serviciu si a gasit casa într-o dezordine de nedescris. Copilul plângea, chiuveta era plina de vase murdare si pe jos erau împrastiate haine nespalate. Televizorul mergea la maxim, paturile nu erau facute, covoarele nu erau aspirate si cina nu era gata. Când a întrebat-o ce s-a întâmplat, sotia i-a raspuns: "Stii ca tot ma întrebai ce fac toata ziua? Ei bine, astazi nu le-am mai facut". Biblia spune: "fiecare sa ramâna în starea în care l-a asezat Domnul, si în care l-a chemat Dumnezeu" (1 Corinteni 7:17). Asta nu înseamna ca nu trebuie sa aspiram la lucruri mai înalte. Ci înseamna ca daca nu începem de unde suntem, nu mai putem începe deloc.
Într-o zi Domnul Isus a vindecat un îndracit care fusese separat de familia sa de ani de zile. Dupa ce a fost eliberat, omul acela a dorit sa calatoreasca cu Isus. Dar Isus i-a spus: "întoarce-te acasa, si povesteste tot ce ti-a facut Dumnezeu" (Luca 8:39). Cu alte cuvinte, începe din locul unde te afli, foloseste ceea ce ai si fa ceea ce poti. Biblia spune: "Voi sunteti sarea pamântului". Sarea nu exista pentru propria ei placere. Ea trebuie turnata în ceva mai mare decât ea; doar atunci si-a atins scopul.
Dar ai grija, nu te lasa condus de eu-l tau. Cautarea semnificatiei te poate duce în ratacire. Nu se poate sa faci ceva de unul singur pentru tine însuti, trebuie sa-l faci cu Dumnezeu si conform planului Sau; atunci Dumnezeu te va binecuvânta!