martie 21, 2010

DUMNEZEU TE OCROTEȘTE

"El n-a îngaduit nimanui sa-i asupreasca" (1 Cronici 16:21)
Ce ai fi dispus sa faci pentru a-ti proteja copiii de rau? Înmulteste lucrul acesta cu un infinit si vei întelege cât de mult Îi pasa lui Dumnezeu de tine.
Nebucadnetar a luat vasele sfintite din Templul din Ierusalim si le-a dus într-un templu pagân din Sinear (Daniel 1:1-2). Dupa ce fiul sau Belsatar a devenit împarat, într-o noapte, în timpul unui banchet, "au adus îndata vasele din aur, care fusesera luate din Templu, din casa lui Dumnezeu din Ierusalim, si au baut din ele împaratul si mai marii lui, nevestele si tiitoarele lui" (Daniel 5:3). Daca ar fi fost vorba de niste vase vechi fara valoare nu ar fi fost nimic, dar Dumnezeu a investit prea mult în acele vase ca sa îngaduie sa fie folosite astfel. În acea noapte, soarta împaratului si a întregi lui împaratii a fost pecetluita datorita urmatorului principiu biblic: "dar El n-a îngaduit nimanui sa-i asupreasca, si a pedepsit împarati din pricina lor, zicând: "Nu va atingeti de unsii Mei" (1 Cronici 16:21-22).
În calitate de copil rascumparat al lui Dumnezeu, tu esti iubit, pretuit si ocrotit. Asa ca încrede-te în acest adevar. Poate va trebui sa te lupti într-o tara straina si va trebui sa te confrunti cu situatii dificile. Va trebui sa înduri mari încercari pentru credinta ta. Dar trebuie sa întelegi un lucru: Dumnezeu a investit prea mult în tine ca sa te paraseasca. De fiecare data când Satana va încerca sa te distruga, Dumnezeu îi va încurca planurile, spunându-i: "Acest vas este depasit de situatie; mi-a luat mult ca s-o învat pe femeia aceasta sa se roage. Am alocat prea multe ore pregatindu-l pe acest barbat sa iasa biruitor. Ei au învatat cum sa ramâna în picioare în mijlocul încercarilor. Au suferit prea mult pentru Numele Meu ca sa te las sa le faci rau. Ia-ti mâna de pe ei, ei sunt ai Mei!" Bucura-te, caci astazi Dumnezeu te ocroteste!