martie 24, 2010

CUM SĂ Al PĂREREA POTRIVITĂ DESPRE ALȚII

"Ia pe Marcu, si adu-l cu tine; caci el îmi este de folos pentru slujba" (2 Timotei 4:11)


Când Ioan Marcu i-a parasit pe Pavel si Barnaba, lucrul acesta nu i-a cazut prea bine lui Pavel. Mai târziu, când Barnaba a dorit sa-l ia pe Ioan Marcu în urmatoarea lor calatorie misionara, Pavel a explodat! "Neîntelegerea aceasta a fost destul de mare, ca sa-i faca sa se desparta unul de altul. Barnaba a luat cu el pe Marcu, si a plecat cu corabia la Cipru. Pavel si-a ales pe Sila" (Faptele Apostolilor 15:38-40). Dar povestirea nu se încheie aici. Mai târziu, un Pavel mai matur si mai întelept care învatase sa adauge bunatate la supararea sa, scrie: "Caci Dima, din dragoste pentru lumea de acum m-a parasit.. Ia pe Marcu, si adu-l cu tine; caci el îmi este de folos pentru slujba" (2 Timotei 4:10-11). Gasim trei lectii importante aici:
1) Fii dispus întotdeauna sa acorzi a doua sansa. La urma urmelor, este ceea ce face si Dumnezeu pentru tine. Daca faci lucrul acesta poti fi ranit sau dezamagit, dar daca doresti sa semeni cu Hristos, este un risc pe care trebuie sa ti-l asumi.
2) Nu-i cântari pe ceilalti dupa standardele si idealurile tale. Ei nu au parte de aceeasi chemare ca tine. Sau poate ei au fost chemati sa faca acelasi lucru, dar altfel. Nu fa din preferintele tale conditia de a-i iubi, accepta si lucra cu ceilalti.
3) Când cauti ce este mai bun în oameni, vei gasi. Biblia spune: "Comoara aceasta o purtam în niste vase de lut" (2 Corinteni 4:7). Asa ca de fiecare data când gasesti comoara, dai si peste vasul de lut. Nu lasa ca lucrul acesta sa-ti devalorizeze comoara sau responsabilitatea de a o gasi. Oamenii motivati se vor ridica la nivelul asteptarilor tale.