aprilie 10, 2010

ADEVĂRUL DESPRE FRAŢII LUI DAVID

"A sfintit si pe Isai cu fiii lui" (1 Samuei 16:5)

Cei sapte frati ai lui David erau toti tăiati împrejur: semn al proprietătii divine. Totusi, nici unul dintre ei nu a dorit să se lupte cu Goliat. De ce? Pentru că:
1) Ei au lăsat ca teama celor din jurul lor să le erodeze credinta. Teama este contagioasă; dacă asculti de ea prea mult timp, te vei infecta. Dar nu trebuie să te izolezi de lume, ci trebuie să te protejezi de influentele ei negative. Fiindcă l-au ascultat pe Goliat, fratii lui David au fost înfrânti, asadar tu pe cine asculti? Întelege care este planul lui Dumnezeu si zideste-ti viata în jurul lui. Lasă Cuvântul Lui să rezolve toate problemele.
2) Nu aveau nici o amintire cu Dumnezeu pe care să se sprijine. Nu există lupte nesemnificative în viată. Luptele mici ne echipează pentru lupte mai mari care ne modelează destinul. Leul pe care l-a ucis David când era copil a fost mare, ursul a fost si mai mare, iar Goliat a fost si mai mare. Dar David nu a fost intimidat. "Domnul, care m-a izbăvit din gheara leului, si din laba ursului, mă va izbăvi si din mâna acestui Filistean" (1 Samuei 17:37). Spnjină-te pe momentele tale cu Dumnezeu. Ceea ce crezi în vreme de criză va fi determinat de experientele pe care le-ai avut cu Dumnezeu în trecut.
3) Te impresionau prin înfătisare, dar inimile lor nu-l căutau pe Dumnezeu. Asa că El i-a descalificat, spunând: "Domnul nu se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbeste ochii, dar Domnul se uită la inimă" (1 Samuei 16:7). Lăuntrul spiritual al lui David s-a format în timp ce a privit creatia si a avut părtăsie cu Creatorul. "Cum doreste un cerb izvoarele de apă, asa Te doreste sufletul meu pe Tine, Dumnezeule! Sufletul meu însetează după Dumnezeu, după Dumnezeul cel viu" (Psalmul 42:1-2). Poti tu să afirmi lucrul acesta?