aprilie 06, 2010

DUMNEZEU TE FACE CURAT

"Câtă vreme am tăcut.. mâna Ta apăsa asupra mea" (Psalmul 32:3-4)

Un terapeut care a absolvit în urmă cu 34 de ani a telefonat Universitătii din Oregon si a mărturisit că la examenul final a copiat. În loc să-i anuleze diploma de licentă, Universitatea i-a cerut să scrie un articol despre integritate. O femeie care si-a încheiat călătoria în jurul lumii a mărturisit că a călătorit o bucată de vreme într-o camionetă. "Nu doresc să fiu tinută minte ca prima femeie care a făcut ocolul pământului când am trisat", a spus ea. Câti dintre noi am recunoaste măcar deceptiile suferite? Psalmistul a spus: "Câtă vreme am tăcut .. mâna Ta apăsa asupra mea". Mărturisirea păcatelor.
a) Îti îngăduie să experimentezi iertarea lui Dumnezeu: El le cunoaste oricum, dar nu te va ierta câtă vreme esti ocupat cu căutarea de scuze si de tapi ispăsitori, Ioan spune: "Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios si drept, ca să ne ierte păcatele" (1 Ioan 1:9). Primul pas îti apartine;
b) Îti reface energia emotională si fizică: nimic nu te secătuieste mai mult decât negarea si nimic nu revigorează mai mult decât o viată iertată. David a spus: "Mi s-au sleit puterile din pricina fărădelegii mele" (Psalmul 31:10). Reflectând la întâmplarea cu Batseba, el a spus: "câtă vreme am tăcut, mi se topeau oasele de gemetele mele necurmate .. Si Tu ai iertat vina păcatului meu" (Psalmul 32:3-5); c) Te ajută să mergi înainte: mărturisirea te ajută să apesi pe butonul de anulare si să pornesti din nou. De asemenea este important să tragi o linie între trecut si viitor în caz că esti ispitit să-ti repeti comportamentul; d) Te ajută să cresti: Thomas Eddison a spus că esecul l-a învătat într-o mie de feluri să nu facă un bec slab! Pentru ca greselile pe care le faci să nu lucreze împotriva ta, începe să I le mărturisesti lui Dumnezeu si să accepti iertarea Lui.