aprilie 05, 2010

CUM SĂ Al PACE ÎN INIMĂ

"Sufletul îmi este linistit si potolit" (Psalmul 131:2)
Unul din cei mai mari factori care induc stresul în zilele noastre este zgomotul. Noi trăim într-o lume zgomotoasă. Pentru a te bucura de o atmosferă mai plină de pace - trebuie să o creezi! Asa că găseste un loc în care să nu fii întrerupt si învată să te bucuri de liniste pentru o vreme. Dacă esti o persoană cu multă energie, presată de timp, orientată spre rezultate si ai prea multe de făcut, iar timpul nu-ti ajunge, vei descoperi că nu este usor. Şi înainte să crezi că: "Nu este ceva foarte spiritual", stai si gândeste-te putin la aceste patru versete:
1) "Lucrarea neprihănirii va fi pacea, roadă neprihănirii: odihna si linistea pe vecie" (Isaia 32:17); 2) "Mai bine o mână plină de odihnă, decât amândoi pumnii plini de trudă si goană după vânt" (Eclesiastul 4:6); 3) "Să căutati să trăiti linistiti, să vă vedeti de treburi" (1 Tesaloniceni 4:11); 4) "Opriti-vă, si să stiti că Eu sunt Dumnezeu" (Psalmul 46:10). Este cu neputintă să ai o viată zgomotoasă si să te astepti să umbli în pace.
Domnul Isus și-a făcut timp să aibă pace si să stea singur. Nimeni nu a avut un scop mai înalt si nici solicitări mai multe decât El. Totusi, Biblia spune că El "se ducea în locuri pustii, si Se ruga" (Luca 5:16). Dacă Domnul Isus a avut nevoie de stilul acesta de viată, cu certitudine că si tu ai nevoie. Pentru a-ti reface trupul, mintea si spiritul este esential să petreci timp în liniste cu Dumnezeu. Adevărul este că ai nevoie de lucrul acesta în mod regulat, asa că perseverează si nu lăsa pe nimeni să ti-l ia. Stabileste-ti programul în jurul lui Dumnezeu - nu-L include pe Dumnezeu în functie de programul tău.