iulie 19, 2010

TRANZACTIA UNIVERSALĂ COSMICĂ

“Căci ati fost cumpărati cu un pret. Proslăviti dar pe Dumnezeu în trupul si în duhul vostru, cari sunt ale lui Dumnezeu.” [1 Corinteni 6:20]

Într-o lume a tranzactiilor universale astăzi primesti o veste colosală. Afli cu uimire că tu esti parte a tezaurului cumpărat de Dumnezeul Universului. Pretul dat pentru tine a fost însăsi viata Fiului Lui Dumnezeu. El este răcumpăratorul tău încă pe când tu nici nu te-ai născut. Atunci de ce te îngrijorezi de necazurile acestei vieti ? Bucură-te în inima ta pentru o salavare atât de minunată si dă slavă celui ce a făcut cerurile, pământul si marea cu bucuria sufletului tău. Nu lăsa ca îngrijorarea “de o clipă” să cuprindă viata ta si astfel să uiti de Gloria Dumnezeirii.
Deci, dacă ai fost deja cumpart de Făcătorul tău de ce te vinzi tu pe tine însuti păcatului? Oare aceasta este răsplătirea Ta?
Oare trupul tău si mintea ta pot fi locasuri ale fărădelegilor trupesti? Astăzi ai primit o veste minunată, ai primit vestea iertării si certitudinea că nu mai esti al acestei lumii ci apartii Cerului. Bucură-te dar si dă slavă în sufletul tău pentru o asa mare răscumpărare.
Lauda gurii tale să fie o căntare adusă ca multumire Celui ce a dat jos haina Dumnezeirii ca să se coboare si să te aducă în Visteria lui Dumnezeu. Bucură-te dar si te veseleste cu căntări de laudă, cu o inimă veselă si multumitoare, cu o privire către nădejdea răscumpărării tale.
Nu te lăsa pradă îngrijorărilor acestei lumi, chiar dacă azi treci prin valea umbrei mortii, chiar dacă ai doar numai pâine si apă, chiar dacă păcatul te cuprinde asa de des si uiti că Răscupărătorul tău Te-a cumpărat cu un pret asa de mare.
Trezeste-te si dă lauda ta lui Dumnezeu! Astăzi ai vestea bună a mântuirii Tale, a casei tale, a copiilor copiilor tăi. Laudă dar pe Dumnezeu cu toată inima ta, cu tot cugetul tău si cu tot trupul tău, căci ai fost cumpărat cu un pret al Universului mânuirii tale.

Felician Rosca