ianuarie 24, 2011

AGAR, ROABA SAREI

"Agar, roaba Sarei, de unde vii, si unde te duci?" Ea a răspuns: "Fug de stăpâna mea Sara." Îngerul Domnului i-a zis: "Întoarce-te la stăpâna ta, si supune-te sub mâna ei." [Genesa 16:8]

Când un om (femeie sau bărbat) va decide ceva fără Dumnezeu, va avea doar de suferit... ca si Sara, care s-a gândit că prin Agar... Dumnezeu îsi va împlini promisiunea, crezând că aceea era soluTia "potrivită"... si de atunci încoace toată omenirea a avut de suferit, fiindcă între musulmani si evrei nu a mai fost pace.
Agar nu a vrut să ia în seamă nici un sfat, nici-o mustrare, nimic nu i-a convenit, se mânia si se enerva repede... si, din cauza încăpătânării ei, Agar a plecat pe acest drum periculos, al pustiei, împreună cu fiul ei.
Da, la nervi faci orice, spui orice, si chiar dacă stii că este periculos si gresit drumul pe care ai pornit... fiindcă duce la moarte, totusi continui să mergi pe el... din cauza încăpătânării tale...
Domnul Isus s-a apropiat de Agar si i-a spus: „Agar, roaba Sarei.”... considerând-o tot roaba Sarei, chiar dacă ea plecase de la Sara. Dar tu... ce vei zice când Domnul Isus îti va spune că esti tot sotia primului bărbat? Care este directia vietii tale acum? Ce cale ai ales si pe ce cale ai urmat? Care este scopul trăirii tale pe pământ?...
Îngerul Domnului a întors-o pe Agar la stăpâna ei, spunându-i: „Supune-te si smereste-te sub mâna ei.” ... Cuvinte scurte... dar amare ca fierea... să spui unui om mândru să se smerească si să se supună… este foarte complicat! ... pentru că firea cu greu acceptă smerirea!
Asa că, dacă simti răzbunarea în inima ta, atunci supune-te, smereste-te, aminteste-ti de unde ai căzut si de acolo să te întorci. Poate vei găsi oameni care să-ti dea dreptate... în alergarea ta, când esti încăpătânat, sau care te vor încuraja să te razbuni si să continui să mergi pe drumul gresit, pe care tocmai ai pornit, dar tu du-te înapoi, întoarce-te si apleacă-te sub Mâna lui Dumnezeu, si El te va binecuvânta.
Agar asa a făcut, s-a întors si îngerul Domnului i-a spus: „Voi înmulti foarte mult sământa ta si ea nu va putea fi numărată, Dumnezeu a văzut suferinta si mâhnirea ta” ... da, si asa s-a si întâmplat!
Fie ca din povestea de viată a Agarei, Domnul Dumnezeu să ne vorbească la fiecare si să ne pocăim de îndărătnicie si încăpătânare, fiindcă altfel vom avea doar de suferit.



Cristina



AMR: 1 MEDITATII