ianuarie 26, 2011

FERICIREA

"Ferice de cei cu inima curată, căci ei vor vedea pe Dumnezeu! " [Matei 5:8]

Există oare vreun om care să nu caute fericirea?... Toti oamenii aleargă după fericire, si, cu cât o caută mai mult... cu atât parcă fericirea se îndepărtează de ei... De ce? Pentru că adevărata fericire este Domnul Isus... iar dacă omul l-a găsit pe Isus Hristos, Cel care este Fericirea, si îl aduce în inima lui, atunci chiar este fericit!
Este scris că fericiti sunt cei care sunt fii si fiice de Dumnezeu, care doresc să trăiască curat, asemănându-se tot mai mult cu Tatăl Ceresc, renuntând astfel la tot ce oferă lumea si i-ar face să semene cu ea. Fericiti sunt cei ce rabdă nedreptatea si nu se mai luptă ca ei să aibă ultimul cuvânt, învătând ca... mai bine să sufere paguba, de dragul mărturiei crestine... decât să fie vorbit de rău Numele Domnului Isus.
Ferice de cei ce dau gust vietii celor de lângă ei, de cei care sunt lumină în lume si luminează întunericul multora din jurul lor, întunericul celor ce zac în păcat, iar dacă sunt batjocoriti pentru Adevăr, ei nu se îndreptătesc, nu vorbesc urât, nu acuză ... ci rabdă în tăcere, fără să judece, asteptând ca Dumnezeu să intervină pentru ei.
Aceasta este cu adevărat fericirea, dar cine nu trăieste asa, nu este fiu de Dumnezeu si, degeaba s-ar numi crestin... dacă faptele lui nu ar întrece faptele celor ce trăiesc în întuneric, iar Împărătia Cerurilor este la fel de departe de el... ca si de ei.
Domnul Isus ne cere o viată radicală, pusă deoparte, ferită de faptele lumesti, o viată fără compromis, fără jumătăti de adevăr, o viată de integritate ... si astfel vom ajunge să fim fericiti, tinta fiindu-ne: desăvârsirea... după cum si Tatăl nostru este Desăvârsit ... aceasta însemnând Fericirea!


Cristina


AMR: 1 MEDITATII