ianuarie 27, 2011

CINSTESTE PE TATAL TAU SI PE MAMA TA

"Căci Dumnezeu a zis: "Cinsteste pe tatăl tău si pe mama ta;" si: "Cine va grăi de rău pe tatăl său sau pe mama sa, să fie pedepsit negresit cu moartea." [Matei 15:4]

Mult timp n-am înteles exact gravitatea acestui text, însă, cu timpul, mi-am dat seama de fiecare greseală, pe care o fac copiii... nemultumiti de părintii lor, vorbind de defectele părintilor lor, în stânga si-n dreapta... dar uită că fericirea lor va depinde de felul în care ei îsi vor cinsti părintii si de măsura ascultării lor... fată de ei.
Ma gândesc la Ham, fiul cel mai tânăr al lui Noe, care l-a vorbit de rău pe tatăl lui la fratii săi, descoperindu-i păcatul... si observăm că judecata a căzut peste Canaan, fiul lui Ham, desi Canaan era nevinovat (Genesa 9), aşa că nu este de glumă cu ce este scris în Cuvântul lui Dumnezeu.
Canaan - reprezinta duhul lumii si stim că de atunci încoace, toti luptăm împotriva lui... dar dacă si noi vom vorbi împotriva părintilor nostri, spunând că ei nu ne pot întelege, că au rămas "în urmă" cu vremurile... si de aceea nici nu le pot pricepe ... si nu vom asculta de ei, vom fi sub acelas blestem ca si "Canaan"... iar Dumnezeu se va război cu noi... potrivit Cuvântului Său. De aceea: cinsteste pe tatăl tău şi pe mama ta, ca să fii fericit!



Cristina





AMR: 1 MEDITATII