ianuarie 20, 2011

ZIDUL DIN VIATA TA

“Le-am zis atunci: "Vedeti starea nenorocită în care suntem! Ierusalimul este dărâmat, si portile sunt arse de foc. Veniti să zidim iarăsi zidul Ierusalimului, si să nu mai fim de ocară!"
“Ei au zis: "Să ne sculăm, si să zidim!" Si s-au întărit în această hotărâre bună.
Sanbalat, Horonitul, Tobia, slujitorul Amonit, si Ghesem, Arabul, fiind înstiintati, si-au bătut joc de noi si ne-au dispretuit. Ei au zis: "Ce faceti voi acolo? Vă răsculati împotriva împăratului?"

Si eu le-am răspuns: "Dumnezeul cerurilor ne va da izbânda. Noi, robii Săi, ne vom scula si vom zidi; dar voi, n-aveti nici parte, nici drept, nici aducere aminte în Ierusalim." [Neemia 2:17-20]

Ai simtit vreodata cum Dumnezeu Tatal, Fiul si Duhul Sfant iti vorbesc spunandu-ti:
” Scoala-te din starea ta de jos, ridica-te si nu-ti mai plange de mila. Ajunge cu aceasta stare. Zideste, construieste cat inca mai poti.”
Te incurajez sa iei uneltele si sa zidesti un nou zid, un zid al bucuriei, al rugaciunii, al pacii imprejurul inimii tale, un zid cu care sa-i inconjori si pe cei din casa ta, din jurul tau, indiferent ca-i cunosti sau nu.
Construieste in jurul tau,fii un om harnic, silitor, un om constiincios in ceea ce faci, chiar daca vin tot felul de duhuri sa te tulbure, sa te faca sa renunti la acest plan primit din partea Domnului, nu te lasa pacalit, nu te lasa amagit de altii, nu accepta sa fi descurajat, lupta in aceasta hotarare buna, intareste-te. Niciodata nu vei fi singur, Dumnezeu este cu tine in tot ceea ce faci si este dupa planul Sau.
Vestea ca vei vrea sa faci ceva pentru Dumnezeu, va zbura repede la cine nu trebuie, duhurile Satanei nu vor soma, nu vor sta cu mainile in san, ci vor merge sa dea de stire comandantului lor, dupa cum vedem si in versetul de mai sus, dar nu trebuie sa te sperie acest lucru. Poti spune si tu asa cum a spus si Neemia: "Dumnezeul cerurilor imi va da izbânda. Eu, Robul Domnului, ma voi scula si voi zidi; dar voi, n-aveti nici parte, nici drept, nici aducere aminte."
Te sperie ca n-ai material sa ridici acel zid? Ca n-ai resurse? Toate acestea ti le va pune Domnul in mana. Nu uita ca Dumnezeu te-a inzestrat cu tot ceea ce este El, cauta in tine si vei descoperi cate poti face, vei descoperi putere, abilitate, tarie, perseverenta. Trebuie doar sa-L vrei pe El.
Ti-e frica ca nu ai intelepciune suficienta pentru a construi acel zid, ti-e teama ca nu vei stii cum? Nu te speria. Dumnezeu iti reaminteste astazi in cartea Sa, Iosua 1:9:” ,Întăreşte-te si îmbărbătează-te! Nu te înspăimânta si nu te îngrozi, căci Domnul, Dumnezeul tău, este cu tine în tot ce vei face."
Deci, Domnul ce promite e Da si Amin! Sa nu uiti acest lucru. Cand alegi sa faci lucrarea Lui, El nu te lasa de ocara, cum cred unii. Tu ai un Dumnezeu viu. Aminteste-ti aceasta in fiecare zi.
Veniti sa zidim….Este cererea lui Dumnezeu adresata in dreptul nostru, a fiecaruia. Domnul Isus s-a lasat induplecat de Tatal ceresc, lasa-te si tu.
Sa nu uiti ca in mijlocul acestui zid, se afla o inima, fie ca e a ta, fie ca e a mea si in mijlocul ei, locuieste Isus. Esti tu gata sa o protejezi cu zidul sinceritatii tale, ca niciun hot sa fure ce e in ea?
Inchei cu versetul cu care am inceput acest mesaj: "Vedeti starea nenorocită în care suntem! Ierusalimul este dărâmat, si portile sunt arse de foc. Veniti să zidim iarăsi zidul Ierusalimului, si să nu mai fim de ocară!"
Dumnezeu sa ne ajute.Amin!

Felicia P.-Timisoara

AMR: 3 MEDITATII