ianuarie 21, 2011

RAMAI IN ASCULTARE DE EL

"Avram a răspuns: "Doamne Dumnezeule, ce-mi vei da? Căci mor fără copii; si mostenitorul casei mele este Eliezer din Damasc." [Genesa 15:2]

Au fost multe întâmplări în viata lui Avram, dar si multe asteptări, iar cea mai mare asteptare a lui era sa aibă un urmas... de aceea, atunci când Dumnezeu îi face o nouă promisiune, Avram răspunde ca si cum deja era "plin" de promisiuni... de parcă primise destule... el vroia fapte, si pare că s-ar fi răzvrătit fată de Dumnezeu, întrebându-L: "ce-mi vei da?... De ce asa? Pentru că inima lui era frântă si zdrobită de neîmplinire si nicio altă binecuvântare nu mai era importantă pentru el...
Poate că tu astăzi te simti ca si Avram, cu durere în inima, poate... din pricina singurătătii tale, sau a lipsurilor de tot felul, zici că Dumnezeu nu răspunde rugăciunilor tale... însă, pe acest drum, al zdrobirii, vom trece fiecare... fiindcă zdrobirea este calea prin care noi vom primi răstignirea... si fără răstignirea firii vechi, omul nou nu poate creste.
Însă Dumnezeu nu l-a "mintit" pe Avram si nici nu a dorit ca, prin promisiuni frumoase, sa-i "îndulcească" suferinta, ci El si-a împlinit Cuvântul fată de el, chiar dacă a trecut ceva vreme... si nici Avram nu se mai astepta... când s-a născut Isaac.
Si nouă Dumnezeu ne poartă de grijă... si va veghea asupra Cuvântului Său să-l împlinească, iar dacă azi ai si tu promisiuni care par de mult uitate de Dumnezeu... reînvie-le în inima ta ... si rămâi în ascultare de El ... chiar de nu întelegi cum Domnul va lucra la cererea ta... si slăvește-l pe Dumnezeu... fiindcă El are solutie si la problema ta.





Cristina



AMR: 3 MEDITATII