martie 24, 2011

CARE ESTE SCOPUL NOSTRU?

"Să-L cunosc pe El si puterea învierii Lui si părtăsia suferintelor Lui si să mă fac asemenea cu moartea Lui" [Filipeni3:10]

De multe ori ne rugăm sa aflăm care este voia Lui Dumnezeu pentru noi. Dar ea ne este arătată în Cuvântul Lui. În acest verset ni se spune ca scopul nostru este sa-L cunoastem pe El. Dar cum? Prin părtăsia suferintelor si a mortii lui Isus. Interesant, nu? Pentru că în viată tocmai asta nu ne dorim. Dar Isus ne avertizează :"În lume veti avea necazuri" dar ce este frumos este că El ne face si o promisiune, o încurajare: "Dar indrazniti caci Eu am biruit lumea" Ioan 16:33
Cred că ati realizat că aceste 2 versete vorbesc despre acelasi ciclu. In Filipeni ni se spune că pentru a ne atinge scopul, adică pentru a-L cunoaste pe El, trebuie sa ne facem părtasi cu suferintele Lui. De ce? Pentru că abia atunci vom experimenta puterea Lui (aceeasi putere minunată care L-a înviat pe Isus!). In Ioan ni se spune că vom avea necazuri dar să fim linistiti, să ne incredem în Isus pentru că El este deja biruitor.
Sunt multe pasaje care ne invată că în încercări Il putem cunoste pe El (precum cel din 2 Corinteni 12:9) si sunt multe exemple în Biblie de oameni care L-au experimentat altfel pe Dumnezeu după ce au suferit (oameni ca Daniel, prietenii lui Daniel, Ioan, Pavel) dar sunt si exemple de oameni care nu au învătat nimic (dar acesta este alt studiu).
În concluzie, depinde de noi modul în care reactionam în mijlocul necazurilor, suferintelor. Putem fi deschisi pentru a-L experimenta pe El intr-un mod nou sau ne putem uita tot la noi, la solutiile noastre, să ne autocompătimim si să ne inchidem fată de Scriputră.
Îmi doresc să-L experimnetezi tot mai mult, zi de zi!


Ada R.