iulie 28, 2011

PUTEREA CUVINTELOR ROSTITE (1)

"Vino, te rog, -mi blestemi pe poporul acesta, căci este mai puternic decât mine; poate asa, îl voi putea bate si-l voi izgoni din tară, căci stiu pe cine binecuvântezi tu este binecuvântat, si pe cine blestemi tu este blestemat!" [Numeri 22:6]

Acest verset ne arată câtă importantă au cuvintele pe care le rostim, iar dacă Domnul Dumnezeu a creat lumea prin Cuvânt, rostind: ” fie!”, înseamnă fiecare dintre noi, avem puterea de a zidi, sau de a dărâma oamenii de lângă noi, prin cuvintele rostite.

De aceea Balac dorea ca Balaam sa rostească cuvinte de blestem asupra celor din poporul Domnului, stiind de cuvintele acelea avea nevoie satan, ca sa aducă apoi necazuri peste ei.

Prin cuvinte poti răni, umili, înjosi, si poti face foarte mult rău celor de lângă tine. Este suficient un singur cuvânt ca ucizi! Dar tot prin cuvinte poti iubi, poti lăuda, adora, cânta, mângâia, poti face pe cineva atât de fericit, încât Dumnezeu se vadă în viata ta si vorbească El prin cuvintele tale!

De ce nu ne dăm seama oare de puterea cuvintelor noastre? Deseori ne dăm seama doar de puterea lor distructivă, decizând astfel le folosim ca pe o armă împotriva celor de lângă noi! Dar câti dintre noi sunt constienti de puterea miraculoasă a cuvintelor frumoase, a acelor cuvinte care pot înălta, vindeca si restaura?

Cuvintele, ca si florile, se cultivă, apoi culegem perle, pe care le împărtim ca pe comori pline de har, celor de lângă noi! A folosi creativ si cu întelepciune cuvintele, înseamnă a fi om, adică a fi creat după chipul si asemănarea lui Dumnezeu, care, prin Cuvântul Lui, transformă vieti si face minuni.


Cristina