iulie 30, 2011

JERTFA DE SINE

În ce priveste lucrurile jertfite idolilor, stim toti avem cunostintă. Dar cunostiinta îngâmfă pe când dragostea zideste.” 1 Corinteni 8:1.

Mai sunt oare lucruri pe care noi le jertfim idolilor? Idol înseamnă o persoană sau un lucru care cere sacrificiu, si căruia simtim să-i acordăm o adoratie exagerată, iar asta implică timpul nostru, banii nostri, energia noastră... si de multe ori idolul cere chiar si sacrificarea păcii din inimă.

Suntem în vremurile în care cunostinta a crescut foarte mult si tot mai multe taine ne descoperă Duhul Domnului din Cuvânt, însă sfintirea vietii noastre este tot mai neglijată, fiindcă a stii dar a nu împlini, îl face pe om mândru, îl face se simtă mare în ochii lui, iar aceasta îi va aduce o mare cădere spirituală.

Însa Dragostea este Domnul Isus, si dacă El este în inima noastră, atunci El va zidi viata noastră, chiar si dacă nu avem prea multe cunostinte biblice. Nu faptul memorăm Biblia este cel mai important lucru, ci faptul ca Îl iubim pe Domnul Isus si împlinim Cuvântul Lui, acesta este lucrul care face fim cunoscuti de El si ajutati la vreme de nevoie. De aceea nu spunem stim dacă nu împlinim ceea ce stim.

Celor care, cumva ne-am considera cunoscători ai Cuvântului, ni se cere veghem asupra celor slabi, adică asupra celor ce nu înteleg bine Scripturile, arătându-le cum se împlineste Cuvântul prin propria noastră trăire si nu-i întărâtăm la mânie prin ipocrizia noastră, ca nu cumva vorbind fără trăim ceea ce vorbim, facem pe multi se poticnească si cadă de pe calea lui Dumnezeu.

De aceea este nevoie de jertfire de sine, în fiecare zi, fiindcă iubindu-ne sine-le, nu vom stii ce este dragostea pentru aproapele si nici nu vom putea renunta la ceva în favoarea lui, ci permanent îl vom judeca si-l vom condamna pentru slabiciunile lui, dar făcând asa, omul se va îndepărta de Dumnezeu si va păcătui impotriva Lui, iar astfel nu vom fi nicidecum martori vii ai Domnului Isus.


Cristina