iulie 26, 2011

SUNTEM NOI UN AVRAAM SAU O SARA? (1)

“…cuvântul Domnului a vorbit lui Avram într-o vedenie si a zis: „Avrame, nu te teme; Eu sunt scutul tău si răsplata ta cea foarte mare.” [Geneza 15:1]
"Domnul i S-a arătat si i-a zis: „Eu sunt Dumnezeul cel Atotputernic. Umblă înaintea Mea si fii fără prihană." [Geneza 17:1]
De cate ori i-a vorbit Domnul lui Avram, el zidea cate un altar Domnului si chema numele Lui, prin aceasta multumindu-i Lui pentru mesaje, pentru promisiunile care vor veni. Geneza 12:7-8 “Domnul S-a arătat lui Avram si i-a zis: „Toată tara aceasta o voi da semintei tale.” Si Avram a zidit acolo un altar Domnului care i Se arătase. De acolo a pornit spre munte, la răsărit de Betel, si si-a întins cortul. A zidit si acolo un altar Domnului si a chemat Numele Domnului.”
Dumnezeu ne cere sa binecuvantam in orice vreme, asta place mult Lui. Atunci cand facem acest lucru, El ne rasplateste. Geneza 12:3 "Voi binecuvânta pe cei ce te vor binecuvânta si voi blestema pe cei ce te vor blestema; si toate familiile pământului vor fi binecuvântate în tine."
Imparatul Melhisedec alege sa binecuvinteze pe un om simplu ca Avraam si Dumnezeu il rasplateste prin zeciuiala lui Avraam. Geneza 14:18-20: "Melhisedec, împăratul Salemului, a adus pâine si vin: el era preot al Dumnezeului celui Preaînalt. Melhisedec a binecuvântat pe Avram si a zis: „Binecuvântat fie Avram de Dumnezeul cel Preaînalt, Ziditorul cerului si al pământului.Binecuvântat fie Dumnezeul cel Preaînalt, care a dat pe vrăjmasii tăi în mâinile tale!” Si Avram i-a dat zeciuială din toate."
Planul omului nu este cel bun, ci planul perfect este cel al Domnului. Sara n-a mai avut rabdare ca Dumnezeu sa-i vorbeasca punandu-si in aplicare planul ei, determinandu-l pe Avraam sa-i faca un copil cu Agar, roaba lor....nu acesta era planul lui Dumnezeu. Sara, in cele din urma devine binecuvantata, datorita credinciosiei lui Avraam. Geneza 16:2: "Si Sara i-a zis lui Avram: „Iată, Domnul m-a făcut stearpă; intră, te rog, la roaba mea; poate voi avea copii de la ea.”
Da, intr-adevar Dumnezeu binecuvinteaza si pe Ismael, copilul venit din Agar, dar planul cel bun si corect era acesta: "Geneza 17:21: "Dar legământul Meu îl voi încheia cu Isaac, pe care ti-l va naste Sara la anul pe vremea aceasta.”
Domnul ii confirma lui Avraam de 2 ori ca va avea un copil, Isaac. Era un plan maret al lui Dumnezeu. Capitolul 18 incepe astfel: "Isaac este făgăduit încă o dată." Geneza 18:14: "Este oare ceva prea greu pentru Domnul? La anul pe vremea aceasta, voi întoarce la tine, si Sara va avea un fiu.”
Felicia P.-Timisoara