iulie 29, 2011

PUTEREA CUVINTELOR ROSTITE (2)

"Vino, te rog, -mi blestemi pe poporul acesta, căci este mai puternic decât mine; poate asa, îl voi putea bate si-l voi izgoni din tară, căci stiu pe cine binecuvântezi tu este binecuvântat, si pe cine blestemi tu este blestemat!" [Numeri 22:6]


Nici un cuvânt care ne iese din gură nu este lipsit de putere, de aceea noi decidem în ce directie ne îndreptăm cuvintele si de noi depinde dacă roadele vorbirii noastre vor fi binecuvântări sau vor fi blesteme.

Blestemele pot fi intentionate sau neintentionate, premeditate sau rostite la întâmplare, de către cei ce au drept de autoritate asupra noastră, de aceea din pricina autoritătii celui ce rosteste cuvintele, apar daunele emotionale.

Cuvintele sunt determinate de mintea noastră în urma emotiilor noastre, de aceea mintea are nevoie fie supusă uneidiete”, adică fie hrănită din Cuvântului lui Dumnezeu, care poate regenera si restaura orice gând.

Un blestem îsi atinge tinta atunci când în viata aceluia, către care este îndreptat, există un păcat nemărturisit si neiertat de Domnul Isus. Domnul Isus ne-a avertizat satan va lupta împotriva noastră cu „săgeti arzătoaresi ele pot fi chiar cuvinte spuse la mânie, pentru a le îndrepta asupra noastră, ca pe niste săgeti înmuiate în otravă, care vor pătrunde până în adâncul sufletului, iar dacă ele rămân acolo, otrava va fi împrăstiată în toată fiinta umană, aducându-ne tot felul de boli, daune emotionale, deznădejde si chiar depresie.

Scopul lui satan este dărâme si dezbine, de aceea se va folosi de emotii duse în extreme, pentru a da nastere la cuvinte amare, dureroase si pline de mânie, iar când starea de iritare si de tensiune emotională atinge maximul, va rezulta acea explozie de cuvinte, care zdrobeste sufletul, iar cuvintele odată rostite, rostite rămân!

Cuvintele rele, pe care le rostim despre noi însine, au o putere înfricosătoare si se numesc autoblesteme. Sunt oameni care atunci când au probleme spun: „nu mai vreau trăiesc” , „am obosit cred mai există si pentru mine o sperantă”, nimic nu-mi merge bine”, „mai bine renunt”, „stiam asa se va întâmpla”, ce rost mai are”,... nestiind acestea vor produce în viata lor efecte de blestem si nu de binecuvântare.

Prin acest limbaj negativ, oamenii invită duhurile rele preia controlul peste viata lor, de aceea este nevoie de mărturisirea acelor vorbe, ca blestemul fie rupt si puterea blestemului fie înlăturată.

Fie ca Domnul Isus ne ajute întelegem fiecare cuvânt care iese din gura noastră are putere si El înlăture bariera invizibilă, care tine departe de noi binecuvântarea lui Dumnezeu, din pricina cuvintelor rele rostite în timp si îndepărteze El efectul lor, convingându-ne acest lucru se poate face doar prin mărturisirea lor, ca astfel planul lui Dumnezeu sa se poată împlini în viata noastră, asa cum este el planificat în cer.


Cristina