decembrie 06, 2011

ORBIREA SPIRITUALA (2)

Într-o zi Elisei trecea prin Sunem. Acolo era o femeie bogată. Ea a stăruit de el să primească să mănânce la ea. Si ori de câte ori trecea, se ducea să mănânce la ea. Ea a zis bărbatului ei: "Iată, stiu că omul acesta care trece totdeauna pe la noi, este un om sfânt al lui Dumnezeu” … [2 Împărati 4:8-9]



Poate până acum am crezut că satan aduce orbirea spirituală peste oameni, însă, citind 2 Împărati 6:8-33, observăm că orbirea spirituală vine de la Dumnezeu, ca si o consecintă a păcatului din inima omului, si Dumnezeu nu doar că o permite, ci „îl loveste” pe om cu această boală, cu orbire spirituală, care-i provoacă celui orb multă durere fizică, sufletească si emotională, păcatul distrugând omul pe toate planurile.

Cine este orb spiritual va bâjbâi si nu va găsi calea adevărată, amăgit fiind de tot felul de învătături, căutând diferite căi, acceptând mesajele unor „slujitori” care vor spune: „ Nu e chiar asa, nu fii prea sfânt, sigur mai sunt si alte căi, nu poate fi chiar asa de strâmtă calea spre Cer!”…, dar pentru că ei sunt orbi spiritual, de aceea se lasă repede amăgiti de tot felul de mesaje emotionale, de „profeti si învătători”, care par să le vorbească bine din Cuvânt, dar care ei însisi nu practică sfintirea în trăirea lor, ci doar atrag membri în congregatiile lor, impunând reguli, mai degrabă decât să-i ajute pe oameni să împlinească poruncile Domnului.

Orbirea spirituală îl face pe om să-i meargă din ce în ce mai rău, si astfel oamenii sunt amăgiti să dea bani multi bisericilor, învătati fiind că zeciuiala trebuie să meargă la „casa Domnului”, dar de orbi ce sunt ei nici nu mai stiu unde locuieste Dumnezeu, ci îsi etalează faptele, să fie cunoscute de toti, demonstrând doar o evlavie de exterior, însă cei orbi spiritual se trezesc apoi deznădăjduiti în mijlocul nenorocirii lor…

Femeia din Sunem a cunoscut Cuvântul lui Dumnezeu si cred că ea citise Deuteronom 14:22-29 unde scrie clar despre zeciuială, Domnul numind patru categorii de oameni la care ar trebui să ne dăm zeciuielile, de aceea e nevoie să ne folosim de Cuvântul lui Dumnezeu, care este Îndreptarul după care trebuie să ne aliniem.





Cristina