februarie 08, 2012

FITI TREJI

“…sa veghem si sa fim treji.” [1 Tesaloniceni 5:6]



Alina primise de la tatal ei o bucata de pamant pentru a-si amenaja o gradina. In primele saptamani, Alina s-a ocupat mult de gradina ei. A udat regulat micile plante, a rupt toata buruiana si a sapat pamantul. Dar dupa un timp, Alina a devenit delasatoare. Se juca mai bine cu prietenele ei decat sa vada de gradina. Ca urmare, florile si-au plecat capsoarele si s-au uscat. Buruiana a crescut si a inabusit restul de plante. Ce imagine trista.

Asa se poate intampla si cu gradina inimii omului. Cand oamenii devin oi ale bunului Pastor, sunt la inceput plini de ravna in citirea Cuvantului lui Dumnezeu si in rugaciune. Prin acestea, sufletul este “udat” (1Corinteni 3:6) si Dumnezeu poate da crestere. De asemenea pun deoparte toate obisnuintele rele. Ei renunta la toate prieteniile cu aceia care il urmeaza inca pe diavolul pe drumul cel lat si care ar fi “buruiana” pentru viata lor noua.

Dar unii devin dupa un timp delasatori. Ei nu mai vegheaza asupra inimii lor. “Udatul” si “plivirea buruienilor” nu mai au loc. Roadele noii vieti se usuca. Dragostea lor dintai se raceste, si uneori se reiau si obiceiurile. Ei sunt nefericiti, iritati si morocanosi.

Nu neglija “udatul” si “plivirea buruienilor”!



Anonim