iulie 05, 2012

IUBITI-VA UNII PE ALTII CU O DRAGOSTE DE DUMNEZEU



“Prea iubitilor, daca astfel ne-a iubit Dumnezeu pe noi, trebuie sa ne iubim si noi unii pe altii” [1 Ioan 4:11]



În arhivele SUA este consemnata interventia a doua femei din Tennessee, care au venit la presedintele Abraham Lincoln, la sfarsitul razboiului civil, cerandu-i sa-i elibereze pe sotii lor ce erau tinuti ca prizionieri de razboi pe o insula.

Auzindu-le cererea, presedintele a amanat raspunsul pentru ziua de vineri. Cand acestea au revenit, presedintele le-a amanat pentru sambata. La fiecare dintre aceste interviuri, una dintre aceste sotii i-a spus lui Lincoln, ca sotul ei este un om religios.

Dupa interviul de sambata presedintele, a ordonat eliberarea prizionierilor. Apoi s-a întors spre acea sotie si i-a zis: „Ai spus ca sotul tau este un om religios? Sa-i spui atunci cand îl vei întalni ca eu nu sunt un judecator al religiilor. Dar în opinia mea, oricare ar fi acea religie care-i îndeamna pe urmasii acesteia sa se rascoale împotriva propriului guvern, nu este religia pe care oamenii pot conta ca-i va duce în cer!”

Eu cred ca în urma acestei declaratii Lincoln a dovedit ca este si un bun judecator al religiilor. Orice religie care spune ca poti ura, poti exploata sau necinsti o persoana, dupa rasa nationalitate sau denominatie; nu este religia care sa îndrume pasii oamenilor spre cer!

Este asa de usor sa uiti sa iubesti pe Dumnezeu si sa-ti iubesti aproapele; pentru ca dragostea pentru Dumnezeu si dragostea pentru aproapele este una!



Anonim