iulie 06, 2012

PREGATITI-VA DE VENIREA MIRELUI


“Si voi dar fiti gata, caci Fiul omului va veni în ceasul în care nu va ganditi.” [Luca 12:40]



Într-o carte pe care a scris-o Fred Park, a povestit despre experienta unui om numit Quill. Acesta locuia în mijlocul padurii, unde vana si pescuia tot timpul. El nu acorda nici o atentie sezonului de vanatoare sau de pescuit. Nu respecta nici o alta lege si reusea sa se ascunda continuu, pentru ca el cunostea padurea mai bine decat paznicii.

De mai multe ori paznicii padurii au încercat sa-l prinda dar n-au reusit. A venit însa si ziua cea mare: paznicii au venit în mijlocul noptii si s-au ascuns pe acoperisul casei lui Quill. Îsi ziceau ei: „avem o pozitie buna si cand se va trezi, vom sari direct în spatele lui Quill. Îl vom prinde si-l vom conduce la arest! Pentru a avea un motiv serios de acuzare îsi ziceau ei; mai întai sa asteptam pana va prinde o anume cantitate de peste.”

Cand a început sa se lumineze, paznicii l-au putut auzi pe Quill foindu-se; s-a trezit, a coborat din casa, a aprins focul si si-a pregatit cafeaua. Stomacul paznicilor a început sa reactioneze la mirosul cafelei si-a painii pe care Quill a prajit-o. În timp ce adulmecau mirosul micului dejun pregatit de Quill, paznicii l-au vazut pe acesta îndreptandu-se spre poarta strigand: “Hei cei de colo, coborati si serviti cafea si paine prajita atat timp cat sunt înca fierbinti! Stiu ca sunteti acolo”; a strigat el. Apoi s-a reîntors spre casa trantind portita!

Paznicilor nu le-a venit sa creada cum de-au fost descoperiti? Au coborat de pe casa au intrat pe poarta si au zis lui Quill: „Cum de ai stiut ca suntem acolo?”

Quill a raspuns: „Eu n-am stiut ca va ascundeti acolo! Eu strig la fel în fiecare dimineata si astept raspunsul: poate ca raspunde cineva!” Quill n-a fost un geniu; dar stia destule pentru a fi precaut. El era gata!

Quill ar fi apreciat pilda Domnului Isus despre fecioarele întelepte si cele neîntelepte! Cele întelepte au fost prevazatoare si au luat ulei si în vase. Celelalte n-au facut-o. Cand mirele a întarziat cele ce nu-si luasera ulei în vase au mers sa cumpere. Ce situatie! Au fost obligate sa se întoarca pentru a cumpara mai mult ulei. În timp ce plecau, a venit mirele iar fecioarele pregatite au intrat în odaia ospatului de nunta. Cand celelalte s-au întors, totul era prea tarziu. Usa era încuiata, sarbatoarea începusera, iar ele nu mai puteau intra.

Tu esti gata? Te-ai pregatit? Ai fost precaut sa-ti iei si rezerva de ulei?



Anonim