august 29, 2012

CARE ESTE IMPACTUL VIETII TALE?


„Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau, cu toata puterea ta si cu tot cugetul tau; si pe aproapele tau ca pe tine însuti” [Luca 10:27]

 

Unul dintre cei mai vestiti compozitori si cantareti americani este Irving Berlin. Ceea ce îl face deosebit, este ca nu poate sa citeasca notele muzicale. Oriunde merge el poarta un pian adaptat special pentru el. Oridecateori doreste sa cante, folosind diezi sau bemoli, actioneaza o pedala speciala care schimba întreaga claviatura.

El nu stie sa foloseasca clapele negre, iar vocea lui este îngrozitoare; ragusita ca meunatul unui motan caruia i-a fost prinsa coada în usa. Cu toate acestea, atunci cand Irving începe sa cante, din piepturile ascultatorilor erup ca un vulcan cele mai deosebite aclamatii. Unii dintre acestia sunt gata sa strige pana ce ei însisi ragusesc.

El canta propriile-i compozitii si toti se manifesta cu salbaticie.
Ciudatenia vocii lui si limitarile în folosirea pianului nu-i pot împiedica efectul cantecelor sale. Irving este cu adevarat fantastic atunci cand interpreteaza: “I am dreaming of a white Christmas!”

În timp ce el canta, gandul fiecarui ascultator se întoarce spre familie, prieteni, la zilele fericite si la momentele frumoase petrecute cu cei dragi.

Cum va explicati sau va descrieti ceea ce înseamna Craciunul în viata voastra? Norman Vincent Peale a vorbit despre doi oameni ce asteptau la culoarea rosie a semaforului, pe strada Fifth Avenue din New York, în seara sarbatorii Craciunului. Unul dintre ei era profund iritat din cauza traficului. „Acest oras este dezorganizat complet „a murmurat el!„ Priveste ce nebunie si ce trafic! este teribil! Trebuie sa se faca ceva!” Celalalt a fost mult mai filozofic; „Gandeste-te putin a adaugat el: „Stii; s-a nascut un copil într-o familie simpla de tarani, ce nu aveau nici bani si nici pozitie sociala, undeva departe de locul acesta, acum aproape doua mii de ani, si iata ca acest fapt a provocat acest blocaj de trafic pe aceasta strada; una dintre cele mai sofisticate din lume.

Acest fapt te nemultumeste si te irita? Ar trebui mai degraba sa te fascineze! Cu adevarat; ceea ce se întampla sub ochii nostrii ar trebui sa ne fascineze! Un copilas nascut într-un sat obscur din Iudeia, avand parinti simpli cu un statut doar de refugiat, a facut ca în acesta perioada speciala a anului, milioane de oameni sa fie provocati de nasterea Sa. Slava lui Dumnezeu pentru acest impact!

Acest eveniment te va provoca sa te apropii de Dumnezeu, sau sa-ti exprimi nemultumirea tot mai crescanda a inimii tale?