august 31, 2012

LUPTA! DOAR ASA VEI REUSI!


“... am cautat sa vestesc Evanghelia acolo unde Hristos nu fusese vestit, ca sa nu zidesc pe temelia pusa de altul, dupa cum este scris: „Aceia, carora nu li se propovaduise despre El, Îl vor vedea, si cei ce n-auzisera de El, Îl vor cunoaste”. [Romani 15:20-21]

 

Colin Powell, în timpul campaniei electorale de acum cativa ani, a declarat: sa candidezi ca presedinte, trebuie sa ai un „foc în inima!” Un entuziasm pe care sa nu-l pierzi niciodata! Ce adevar maret! Numai acei în a caror inima nu se stinge focul, vor reusi. Într-un anume sens „Mama Tereza” a fost o ambitioasa. La fel a fost si „Martin Luter King, jr. Nimeni nu va reusi sa realizeze ceva important si sa aiba o contributie majora în mijlocul acestei lumi, fara o doza de ambitie. În anul 1858, într-o familie bogata din New York, s-a nascut un baietel plapnd. Pe langa faptul ca avea vederea slaba, acesta mai suferea si de astm. Boala lui era asa de severa, încat uneori nu reusea sufland, sa stinga o lumanare. Cu toate acestea, el areusit sa ajunga unul dintre cei mai influenti oameni ai planetei. La varsta de 11 ani, tatal lui Theodore Roosevelt, l-a încurajat spunandu-i: „Învatand ca sa-ti dezvolti intelectul nu-i deajuns! Trebuie sa faci ceva si pentru întarirea fizicului tau!” Theodore, ascultandu-l a efectuat mii de ore de antrenament, ridicand greutati si lovind în sacul de box.

Pastrand aceeasi determinare, a intrat în viata politica în care a înaintat rapid. La varsta de 23 de ani a fost ales în legislatura New Yorkului. La 28 de ani a candidat ca primar al aceluiasi oras. A fost înalt comisar al serviciilor Civile, în timpul a doi presedinti ai SUA. A fost apoi presedintele departamentului de politie din New York. La varsta de 40 de ani a fost decorat erou national, în calitate de conducator al cavaleriei din timpul razboiului Americano-Spaniol. În urmatorii ani dupa cest razboi a fost guvernator al New Yorkului, vicepresedinte si presedinte al SUA. În anul 1905, Theodore Roosevelt a primit premiul nobel pentru pace, datorita eforturilor sale depuse pentru încheierea razboiului ruso-japonez.

Apropo: Roosevelt, era mic de statura. Avea numai 1,72 m înaltime. Putem spune ca nu a fost un om mare datorita staturii fizice, ci a fost mare datorita staturii sale intelectuale si a abilitatilor personale. El a avut un foc launtric, care l-a motivat sa mearga înainte în ciuda împotrivirilor, din toate aceste slujiri pe care le-a împlinit.

Ce ambitie te anima? ce ti-ai propus sa realizezi? Pentru ce esti gata sa perseverezi, fara sa obosesti? Vei atinge ceea ce ti-ai propus, numai daca focul launtric al inimii tale, nu se va stinge.