august 27, 2012

“CACI DACA TRAIM PENTRU DOMNUL TRAIM SI DACA MURIM PENTRU DOMNUL MURIM”

 

„Isus i-a zis: „Eu sunt învierea si viata. Cine crede în Mine, chiar daca ar fi murit,va trai. Si oricine traieste si crede în Mine, nu va muri niciodata. Crezi lucrul acesta?” [Ioan 11:25-26]

 

În anul 1908, Arthur Rubinstein, un pianist polonez ce locuia în Berlin, a ajuns la capatul disperarii. Era singur, înfometat, cu mari datorii, iar cariera sa era în impas. În acele momente a crezut ca nu mai merita sa traiasca. De aceia a hotarat sa se sinucida.

Considera ca aceasta cale este singura solutie pentru a scapa de probleme. S-a tot gîndit însa cum sa procedeze: Nu avea nici o arma de foc, nu avea otrava, iar ideea de a sari de la etaj i s-a parut nesigura. Se temea ca nu cumva sa ramana în viata si apoi sa traiasca cu mainile sau picioarele fracturate! De aceea alternativa cea mai la îndemana pentru a-si îndeplini planul, a fost spanzuratoarea. A luat o curea de la roba lui de artist, a mers în baie, a luat un scaun si s-a urcat pe el. A legat apoi cureaua de un suport solid din perete, a rotit celalalt capat în jurul gatului si apoi a rasturnat scaunul. Cureaua lui era însa putreda si s-a rupt imediat. Rubinstein s-a prabusit pe dusumea unde a ramas minute în sir plangand în hohote. Dupa ce a ramas un timp în acel loc unde cazuse, s-a ridicat si a mers la pianul din camera sa continuand sa planga folosind acum si glasul pianului. Privind în jur a observat lucrurile dintr-o alta perspectiva si a trait o asa schimbare, ca si cum s-ar fi nascut a doua oara.

Pianistul, chiar daca mai tarziu a ajuns celebru, n-a uitat niciodata ce a învatat din acea experienta. Deseori în melodiile pe care le-a compus dupa aceasta întamplare spunea: „Iubeste viata! La bine si la rau; iubeste viata fara rezerve!”

Este oare vreun dar mai maret decat a avea sansa sa traiesti viata ca si un reînviat dintre cei morti? Acesta a fost darul pe care Domnul Isus i l-a dat lui Lazar. O viata noua! Ca sa dovedeasca autoritatea sa asupra mortii, Domnul Isus a spus: „Eu sunt învierea si viata, toti cei ce vor crede în Mine, chiar daca ar fi murit, vor trai. Aceasta este promisiunea pe care Domnul Isus ne-o face pentru aceasta zi: El este învierea si viata!

Asta nu înseamna ca nu vom mai avea inima franta, ci aceasta promisiune ne asigura ca indiferent ce ni s-ar întampla, daca traim sau murim, avem certitudinea ca Cel ce l-a ridicat pe Lazar din mormant, ne va da si noua viata!