august 24, 2012

“NOI SUNTEM UNA-N ISUS.. DACA AVEM DRAGOSTE”


“Dar eu sunt în casa lui Dumnezeu ca un maslin verde, ma încred în bunatatea lui Dumnezeu în veci de veci.” [Psalmul 52:8]

 

Fiecare act ce exprima daruire de sine pe care îl cunosc, a fost mai întai inspirat de Dumnezeu. Numai dragostea lui Dumnezeu a condus pe Albert Schweitzer, în jungla Africana. Schweitzer a fost un om cu o capacitate intelectuala stralucitoare. El avea abilitati în orice domeniu. Însa cercetarile pe care le-a facut pentru scrierea cartii „În cautarea istoricului Isus”, l-au ajutat sa descopere, care este „Chemarea lui Dumnezeu pentru sine!” Cand a terminat de scris, a abandonat toate titlurile academice si pozitiile distincte pe care le avea în societate, si a mers în Africa sa slujeasca ca doctor misionar. El citise pilda spusa de Domnul Isus despre „Lazar si bogatul nemilostiv” si aceasta i-a atins inima. De multe ori cand pacientii se trezeau din anestezia de dupa operatie în micutul spital în care Schweitzer opera, îl auzeau pe doctor spunand: „Nu mai ai durere pentru ca Domnul Isus, mi-a spus sa vin si sa lucrez aici pe malul raului Ogowe, ca sa va ajut.

Ce spuneti? Aceasta a fost dragoste fata de Dumnezeu, sau dragoste fata de aproapele? Nu se poate face o separare; pentru ca aceasta dragoste este una!