august 28, 2012

O INIMA CURATA

 

“Zideste în mine o inima curata, Dumnezeule, pune în mine un duh nou si statornic!” [Psalmul 51:10]

 

Anul trecut a fost un articol deosebit publicat de revista „Money” din S.U.A. Aceasta revista a întocmit un clasament al zonelor preferate de americani pentru a-si aseza locuinta. Localitatea Bethlehem din Pennsylvania, a fost ultimul dintre cele 300 de localitati aparute pe lista!

“Nu mi se pare asa de rau” a remarcat Diane Abeles, o lucratoare din targul local al Bethlehemului. „Uh” a oftat primarul Joseph Daddona, din Allentown, cel care a lucrat la întocmirea acestui sondaj, cuprins în revista Money. Mama lui Lee Iacocca, locuieste aici; credeti ca acest miliardar si-ar lasa mama sa locuiasca într-un oras care nu este propice pentru vietuire? Revista financiara „Money”, a aratat ca Allentown-Bethlehem, ocupa pe drept ultima pozitie din aceasta clasificare, datorita nesigurantei economice din aceasta zona, care nu ofera alte avantaje. Daca Bethlehemul din Pensylvania, a fost cotat al 300 -lea pe lista întocmita de revista Money, pe ce loc oare s-ar fi situat Betleemul din Iudeia? Daca ni s-ar cere astazi sa mentionam un loc pentru a se naste „Regele Regilor”, ma îndoiesc ca Betleemul si-ar gasi locul pe aceasta lista! “O Betleem oras micut„ cantam noi, si-a fost cu adevarat un oras mic si neînsemnat. Betleemul avea o traditie bogata, dar era departe de a fi un centru de influenta si putere în lumea din timpul nasterii Domnului Isus.

Nimeni n-ar fi recomandat Betleemul pentru a fi locul nasterii lui Mesia. De fapt Magii din Rasarit, cand l-au cautat pe noul „Rege” au mers la Ierusalim si la casa lui Irod!

Dar acest oras micut si neînsemnat în ochii oamenilor a fost mai mult decat perfect în ochii lui Dumnezeu, pentru ca aici sa se nasca Fiul Sau. Se pare ca Dumnezeu are standarde diferite fata de standardele noastre, pentru a evalua perfectiunea. Betleemul a fost orasul de bastina a lui David. N-a fost perfect în ochii oamenilor, dar a fost locul de obarsie a regelui ales de Dumnezeu, considerat a fi:”omul dupa inima lui Dumnezeu!”

Care sunt criteriile dupa care noi evaluam oamenii? Dumnezeu priveste la ceva diferit, fata de ceea ce noi numim perfectiunea. Dumnezeu se uita la inima si la atitudinea pe care o avem fata de El. Acesta este punctul esential al istoriei Craciunului; Domnul Isus a venit la cei care au fost gata sa-L primeasca , dand valoare locului cel mai neînsemnat!