octombrie 19, 2012

VORBESTE OAMENILOR DESPRE ISUS


“Eu sunt dator si Grecilor si Barbarilor si celor învatati si celor neînvatati. Astfel în ceea ce ma priveste pe mine, am o vie dorinta sa va vestesc Evanghelia voua celor din Roma.” [Romani 1:14-15]

 

Dr. Curtis Schofield, a marturisit ca îsi aduce aminte ca într-o vreme în care trebuia sa ia o decizie importanta, pastorul sau i-a spus cu claritate: „Curtis, nu-ti pot spune daca trebuie sa mergi în Cleveland si sa lucrezi în fabrica împreuna cu unchiul tau, sau sa ramai sa-ti continui scoala aici; dar ce pot sa-ti spun cu siguranta este ca Dumnezeu are un plan pentru viata ta si daca îi vei cere, El ti-l va descoperi.

Acest gand spunea el, a ramas în inima mea si ma framanta continu. De aceea dupa orele de curs, a mers în biblioteca bisericii ca sa citeasca Biblia si alte carti crestine. În timp ce citea cartea „Un om numit Petru”, a descoperit ca Domnul Isus este interesat de viata personala a fiecaruia dintre noi. Coplesit de acest adevar a îngenunchiat acolo în biblioteca si a hotarat sa-si predea viata total Domnului Isus, urmandu-L îndeaproape.

Întrebat de experienta pe care a trait-o, el a spus: „un mod de a multumi pastorului meu penru felul în care m-a condus la Domnul Isus si m-a învatat cum sa iau decizii dupa voia lui Dumnezeu, este sa spun si altora cum sa gaseasca aceasta binecuvantare în viata”.

Din aceleasi motive si eu si tu trebuie sa-L marturisim pe Hristos în mijlocul lumii. Avem o datorie fata de parinti, profesori sau prietenii care ne-au condus la Domnul Isus si trebuie sa ne-o împlinim. Domnul Isus este cel ce poate aduce cea mai radicala schimbare în viata celor ce-L întalnesc si ne poate da ajutorul sa traim la cea mai înalta stare pe care o putem atinge. El aduce bucurie, împlinire si binecuvantare în orice inima care i se deschide. Lui îi datoram tot ceea ce avem, ceea ce suntem sau vom deveni.

Cum ne vom achita de aceasta datorie? Facandu-L cunoscut si altora!