noiembrie 19, 2013

ADEVARATA CREDINTA


“Nu te mira ca ti-am zis: „Trebuie sa va nasteti din nou. Vântul sufla încotro vrea, si-i auzi vuietul; dar nu stii de unde vine, nici încotro merge. Tot asa este cu oricine este nascut din Duhul.” [Ioan 3:7-8]

 

     Cu totii stim ca în timpul vietii, fiecare dintre noi trebuie sa avem un moment când sa ne marturisim credinta personala în Hristos. Credinta nu-i ceva ce mostenim de la parinti, sau împrumutam de la prieteni, ci este o virtute personala. La o conferinta de echipare spirituala a slujitorilor crestini, Harry Emerson Fosdick, a facut o declaratie surprinzatoare spunând: „ foarte multi dintre membrii bisericilor evanghelice de astazi, sunt crestini de mâna a doua. Acestia se numesc crestini fiindca s-au nascut în familii crestine, sau au ajuns în biserica datorita faptului ca s-au casatorit cu o persoana credincioasa sau si-au urmat prietenii crestini. Domnul Isus ne cheama însa ca fiecare dintre noi sa fim crestini de prima mâna.

     În adâncul inimii sale, Nicodim stia ca numai o persoana trimisa de Dumnezeu, poate sa faca minuni. Desi auzise depre ceea ce facuse Domnul în cetatile prin care trecuse, pâna în noaptea în care a venit la Domnul, a fost însa orbit spiritual. De aceea Domnul Isus i-a spus :” noi vorbim ce stim si marturisim ce am vazut; si voi nu primiti marturia noastra!” Desi avea atâtea marturii, Nicodim înca se mai lupta în inima lui cu lucrurile despre care Domnul Isus îi vorbise. Când Domnul i-a zis:” trebuie sa va nasteti din nou, el a ascultat cele spuse, dar n-a înteles, sau nu voia sa înteleaga. Din aceasta cauza a întrebat: „ cum se poate naste înca o data un om batrân? Poate el sa intre în pântecele maicii sale si sa se nasca înca o data?” Desi Domnul Isus îi spusese lui Nicodim adevarul, el înca nu putea sa-l creada. În viata lui, a venit însa un moment când prin credinta a acceptat ca Domnul Isus este Fiul luiDumnezeu, si-a aratat acest fapt în mod public, atunci când a pregatit trupul Domnului pentru îngropare.

     Daca înca te mai lupti cu întrebari si framântari cu privire la Hristos, nu uita ca si-n viata ta trebuie sa fie un moment în care sa accepti ca Domnul Isus este Fiul lui Dumnezeu si Mântuitorul tau personal. În acest fel vei dobândi o credinta personala, de mâna întîi, pentru ca adevarata credinta nu-i de împrumut si nici nu se mosteneste.