noiembrie 21, 2013

AI PRET IN OCHII LUI


“Alerg spre tinta, pentru premiul chemarii ceresti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus. Gândul acesta dar sa ne însufleteasca pe toti, cari suntem desavârsiti; si daca în vreo privinta sunteti de alta parere, Dumnezeu va va lumina si în aceasta privinta.” [Filipeni 3:14-15]

 

     Laurence Welk, un renumit acordeonist si producator de spectacole din Statele Unite, a povestit ca în copilarie a fost tot timpul fascinat de acordeonul tatalui sau, pe care acesta si-l cumparase din Germania.  Multa vreme tatal sau nu l-a lasat sa se atinga de acordeon, pentru ca se temea ca nu cumva acesta sa se strice. Când a trecut în clasa a IV-a, Laurence a facut apendicita perforata si a stat câteva saptamâni în spital. Când a fost externat din spital, pentru ca sa-i treaca mai usor timpul de covalescenta, tatal sau i-a permis sa cânte la acordeon. Atunci a fost prima data când Laurence a învatat notele si clapele acordeonului care le redau. Când însa s-a facut bine, tatal sau nu l-a mai lasat sa se atinga de acordeon, pentru ca se temea ca acesta sa nu se strice. De aceea i-a cumparat lui Laurence un acordeon de numai 15 dolari, care era mai mult o jucarie. Desi entuziasmul lui Laurence a fost deosebit de mare la început, în numai câteva zile noul acordeon s-a stricat. Dezamagit de cele întâmplate, Laurence i-a cerut tatalui sa-i cumpere un acordeon adevarat, urmând ca sa-i returneze cei 400 de dolari, atunci când avea sa-i câstige cântând la evenimente. În numai câteva luni, Laurence a reusit sa-i returneze tatalui, banii pe care îi împrumutase, iar cu fiecare petrecere la care participa, era tot mai apreciat. Cel mai greu moment din viata lui, s-a petrecut însa la vârsta de 21 de ani, când a fost invitat cu formatia pe care si-o formase, sa cânte la un spectacol în Dakota de Sud, unde a fost invitata si o orchestra renumita. Acordeonistul din acea formatie, l-a descurajat însa pe Laurence, spunându-i ca nu-i bun de nimic si daca i-ar fi permis, el l-ar scoate din spectacol, pentru ca nu cumva sa-i dezamageasca pe cei ce-l vor asculta. Fara a se lasa prins de descurajare, Laurence si-a continuat însa prezentarea, bucurându-se chiar si de o mare apreciere. Fiind invitat la un show de televiziune, a avut un asa de mare succes, încât din anul 1955 i s-a încredintat sa realizeze emisiuni saptamânale, ce au ajuns la un moment dat sa fie urmarite de peste 40 de milioane de telespectatori. Se poate ca Laurence Welk sa nu fi fost un mare muzician, dar a avut un talent primit de la Dumnezeu, pe care l-a pus în slujba semenilor, depasind toate obstacolele si orice descurajare.

     Daca în aceasta zi te simti descurajat si neapreciat de cei din jurul tau, nu uita ca Dumnezeu vede o valoare în fiecare dintre noi, pentru ca ne-a înzestrat cu daruri unice.