noiembrie 18, 2013

CARE E HOTARAREA TA PENTRU AZI?


“Unde ma voi duce departe de Duhul Tau, si unde voi fugi departe de fata Ta? Daca ma voi sui în cer, Tu esti acolo; daca ma voi culca în locuinta mortilor, iata-Te si acolo.” [Psalmul 139:7-8]

 

     În timpul unei cruciade organizate de evanghelistul Billy Graham în Seattle, a fost invitata o mama care sa vorbeasca despre moartea fiului sau. Când a ajuns la microfon, Shirley Lausing, a marturisit în fata întregei audiente ca fiul ei John Kendall Morgan, ofiter în armata americana. A fost chemat sa lupte în misiunea „Furtuna în desert.”

     “Desi fiul meu si-a predat viata lui Hristos din copilarie, a continuat mama, în acel moment n-am dat prea mare importanta acelei hotarâri. Acum când el nu mai este în viata înteleg mult mai bine cât de mare a fost pentru el acea zi. Acum câteva saptamâni când doi ofiteri din armata Americana, au sunat la usa apartamentului în care locuim si ne-au anuntat de moartea fiului nostru, a carui elicopter a fost doborât de focul inamic, pentru noi a fost o mare tragedie. Amintindu-ne însa de hotarârea pe care o luase în copilarie pentru a-L urma pe Hristos, în mijlocul acestei mari dureri am fost mângaiati si întariti de Dumnezeu. Când John a plecat spre avion ca sa zboare spre baza din Arabia Saudita, i-a dat prietenei sale Lisa, un almanah ce continea poze cu rochii de mireasa şi meniuri pentru sarbatoarea nuntii, cerându-i ca pâna se va întoarce sa-si aleaga rochia de mireasa.”

      Dupa ce a facut aceasta marturisire Shirley s-a oprit si cu adânca durere a spus: ”aceasta nunta atât de asteptata pentru noi, n-a mai avut loc, pentru ca fiul nostru a mers la o alta sarbatoare de nunta! Va spun aceste cuvinte varsându-mi inima înaintea voastra, întarita numai de puterea lui Dumnezeu, pentru ca altfel n-as fi reusit sa stau în picioare. Ceea ce ne-a mângaiat cel mai mult, au fost însa cuvintele pe care fiul nostru le-a scris în doua scrisori, una adresata noua iar cealalta prietenei sale. Cu trei saptamâni înainte de moartea sa, el a scris aceste scrisori pe care le-a ascuns în bagaje. În scrisoarea pe care ne-a adresat-o noua, fiul nostru ne-a scris: ”în cazul în care va trebui sa deschideti aceasta scrisoare, sa nu va îngrijorati si sa nu plângeti. Eu sunt mai bine ca oricând, si acum stiu ceva ce voi înca nu puteti întelege. Stiu cum arat cerul si ce înseamna adevarata sarbatoare de nunta! Pentru ca nimeni nu stie ceea ce-i poate aduce ziua de mâine, fiecare dintre voi, a continuat ea, trebuie sa luati aceiasi decizie pe care si fiul meu a luat-o!

    ESTI GATA SA IEI ACEEASI DECIZIE?