noiembrie 20, 2013

”DU-TE DE FA SI TU LA FEL!”


“Care dintre acesti trei, ti se pare ca a dat dovada ca este aproapele celui cazut între tâlhari? „Cel ce si-a facut mila cu el”, a raspuns învatatorul Legii. „Du-te de fa si tu la fel”, i-a zis Isus.” [Luca 10:36-37]

 

     Într-o zi un angajat a venit la serviciu cu o ora mai târziu. Pentru ca era zgâriat si plin de vânatai pe fata si pe coate, seful sau l-a întrebat: „John; ce-ai patit de ai ajuns în halul acesta?” “Ma grabeam sa ajung la servici, i-a raspuns angajatul, si-am alunecat pe scari, cazând de pe o treapta pe alta tot etajul! Si asta ti-a luat o ora; a continuat cu întrebarile seful?”

     Nu-i nici un pic de mila în atitudinea sefului, nu-i asa?

     Acelasi lucru s-a întâmplat si în cazul preotului si-al levitului despre care a vorbit Domnul Isus în cea mai cunoscuta pilda pe care a spus-o. Acestia, desi au vazut durerea celui cazut între tâlhari, au trecut înainte pe alaturi, ca si cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Domnul Isus ne-a aratat însa ce înseamna a avea mila de cei aflati în suferinta, atunci când îl prezinta pe acel samaritean, care desi era în calatorie, s-a oprit lânga cel cazut, i-a legat ranile, dupa ce le-a uns cu untdelemn si l-a dus la un han. Dupa ce s-a asigurat ca totul este în ordine, acesl samaritean l-a platit pe hangiu ca sa-i poarte de grija celui aflat în suferinta, pâna ce avea sa se faca bine.

     Dupa ce a prezentat marturia Samariteanului, Domnul Isus a spus celui ce voia sa stie cine îi este aproapele: „ du-te de fa si tu la fel!”

     Cine-ti este aproapele care asteapta în aceasta zi un semn de mila si dragoste din partea ta? Du-te si fa-i si tu la fel!