decembrie 09, 2013

NADEJDEA VINE DE LA DUMNEZEU


“Mâna Domnului a venit peste mine, si m-a luat în Duhul Domnului si m-a pus în mijlocul unei vai pline cu oase… El mi-a zis: “Prooroceste despre oasele aceastea, si spune-le: „Oase uscate, ascultati cuvântul Domnului! ”Iata ca voi face sa intre în voi un duh, si veti învia!” [Ezra 37:1,4-5]

 

     Într-o zi, Dumnezeu l-a trimis pe profetul Ezechiel sa tina o predica pentru un auditoriu neobisnuit. Desi pâna atunci, Ezechiel predicase de multe ori pentru locuitorii din Iuda si Ierusalim, sau pentru natiunile din jurul neamului sau de data aceasta Dumnezeu l-a trimis sa predice unor oase uscate! În capitolul 37 al cartii pe care a scris-o, arata ca oasele la care a fost trimis sa predice nu numai ca erau uscate si împrastiate pe toata suprafata unei vai întinse, dar erau si coapte de soare. Starea acestor oase era asa de deplorabila, încât oricine le-ar fi privit ar fi putut sa spuna ca nici chiar o minune nu le-ar mai fi schimbat situatia. Constient de aceasta realitate, cred ca si Ezechiel ar fi putut sa spuna: „sa predic unor oase uscate, cred ca-i numai o gluma buna!” Am facut pâna acum Doamne, atâtea lucruri ciudate pe care mi le-ai cerut, dar sa predic unor oase uscate, asta-i prea de tot!” Oasele uscate sunt moarte, si atât. Nu ma pot auzi, nu-mi pot raspunde si nici nu pot face vreo lucrare!” Cu toate acestea, Ezechiel a ascultat, si a tinut predica pe care i-a încredintat-o Dumnezeu, chiar si pentru niste oase uscate. În urma predicii sale, oasele s-au adunat laolalta formând schelete umane, scheletele au fost acoperite de carne si vine, formând trupuri umane, care însufletite de un duh de viata, au ajuns o mare ostire. Aceasta minune ne arata ca pentru Dumnezeu nici oasele moarte nu-s o problema. Prin lucrarea lui Dumnezeu, ele pot sa se adune si sa formeze o noua armata.

     Nu-i asa ca te confrunti cu situatii despre care spui ca nu mai exista nici o solutie? Indiferent de care ar fi aceasta, sa nu descurajezi, pentru ca la Dumnezeu exista nadejde.