decembrie 13, 2013

“VOIA TA NU VOIA MEA, SA SE FACA DOAMNE-N VIATA MEA!“


”Prin aceasta „voie” am fost sfintiti noi, si anume prin jertfirea trupului lui Isus Hristos, odata pentru totdeauna”. [Evrei 10:10]

     Daca dupa terminarea unei partide pe care a câstigat-o, un sportiv a declarat ca „Dumnezeu ne-a ajutat sa câstigam acest meci!” Daca prin aceasta marturisire el se referea la faptul ca Dumnezeu i-a dat putere, luciditate si întelepciune în joc, pentru a câstiga, îi spun ca avea perfecta dreptate. Dar daca ar fi vrut sa spuna ca Dumnezeu a condus mingea ca sa intre în poarta adversarilor, pentru ca prin acel gol sa câstige partida, îi spun ca mai are înca multe de învatat despre Dumnezeu si circumstantele vietii. Dumnezeu nu-i slujitorul nostru, care sa ne stabiliesca vremea pe care ne-o dorim, sau scorul pe care îl asteptam. Dumnezeu este Dumnezeu! El este Stapânul! De aceea noi trebuie sa ne supunem voiei Sale si nicidecum El sa ne împlineasca voia noastra.

     Pentru ca  de multe ori consideram ca ceea ce este important pentru noi, ar trebui sa fie la fel de important si pentru Dumnezeu, vom umbla  în voia lui Dumnezeu, doar atunci când vom  evalua realitatea din perspectiva divina, acceptând tot ceea ce ni se întâmpla ca fiind ceea ce-i mai bun pentru noi.