mai 26, 2014

ACCIDENTUL

“Multe cai pot parea bune omului, dar la urma se vad ca duc la moarte.” [Proverbe 12:19]

Cu ocazia unor reparatii la linia ferata, doi muncitori si-au pierdut viata intr-un grav accident. La semnalul de avertizare au curatat linia ferata, pe care urma sa treaca un tren marfar, dar in loc sa paraseasca cu totul acea zona, asa cum era prevazut, s-au asezat pe linia paralela. Datorita zgomotului produs de trenul marfar, cei doi barbati nu au auzit apropierea unui tren rapid exact pe linia pe care se aflau ei si au fost omorati.

Aceasta veste, care a adus doliu in doua familii, este potrivita pentru a prezenta pozitia multor oameni cu privire la siguranta lor vesnica. Asa cum cei doi muncitori s-au considerat in siguranta prin faptul ca au schimbat linia, acesti oameni recunosc anumite pericole morale si fac tot posibilul sa le evite. Dar acesti oameni nu fac mai mult decat sa se deplaseze de pe o linie periculoasa pe alta, nu mai putin periculoasa. Ei incearca sa renunte la un pacat sau altul, dar astfel se deplaseaza doar pe linia inselatoare autodreptatii.

Ceea ce trebuie sa facem este sa ne refugiem in singurul loc al sigurantei, pe care il ofera Dumnezeu: crucea Domnului Isus Christos. – Nu este suficienta o simpla “schimbare de linie”!