mai 28, 2014

TACEREA MANTUITORULUI


“Dar (Isus) n-a raspuns nimic la invinuirile preotilor celor mai de seama si batranilor.” [Matei 27:12]
 
Ori de cate ori a considerat ca era necesar sa vorbeasca, Mantuitorul nu a ezitat. In fata multimii sau in fata unui singur om, Domnul a marturisit invatatura biblica cu toata indrazneala.
In versetul de astazi Il gasim pe Domnul Isus tacand, pentru ca nu era de folos sa vorbeasca vrajmasilor Sai, care erau hotarati sa-L omoare. El avea incredere deplina, ca nu se va face decat voia Tatalui Ceresc, in mainile Caruia Isi incredintase viata ca Om.
Isus, care din copilarie lucrase pentru Tatal Ceresc, stia ca El vegheaza asupra Lui. Putea deci sa-i lase pe vrajmasi sa aduca impotriva Lui invinuiri neadevarate, pentru ca nu avea de ce sa Se nelinisteasca.
Daca in imprejurari asemanatoare, am sti si noi sa pastram tacerea sis a ne lasam in grija Tatalui ceresc, in loc sa raspundem celor ce ne lovesc si isi bat joc de noi, am inlatura multe lucruri urate si rele. Cate certuri se nasc numai din faptul ca nu suntem in stare sa tacem! Desi Domnul ar fi avut tot dreptul sa Se apere, a preferat sa taca. Tacerea Mantuitorului este inteleapta si plina de invatatura pentru toti care s-au decis sa calce pe urmele Sale. Aminteste-ti mereu ca, in multe cazuri, tacerea este un raspuns raspicat!