mai 29, 2014

NU-TI PIERDE NADEJDEA


29 MAI    NU-TI PIERDE NADEJDEA

“Caci Tu esti nadejdea mea, Doamne, Dumnezeule! In Tine ma incred din tineretea mea.” [Psalmul 71:5]

 

Pe langa dragoste si credinta, nadejdea este una dintre principalele caracteristici ale crestinismului. Nadejdea este definite ca fiind incredere in sprijinul, in ajutorul altuia, certitudine ca ceva va fi favorabil. Nadejdea este o forta care iti pune mintea sa exploreze fiecare posibilitate sis a depaseasca orice obstacol.

La batranete, pictorul francez Henri Matisse a fost anchilozat de o artrita grava. Cand a fost intrebat de ce mai ia penelul intre degetele-i umflate, a raspuns: “Durerea trece, frumusetea ramane.” Pe cand lucre la pictarea Capelei Sixtine, Michelangelo a devenit asa de descurajat, incat a dorit sa renunte. Insa in fiecare dimineata, nadejdea il indemna sa urce din nou pe schela, pentru a-si duce la capat frumoasa lucrare.

Intretinerea nadejdii este unul mijloacele cele mai bune impotriva otravii nemultumirilor. Nadejdea, asemenea lumii, oricat de mica ar fi, infrumuseteaza si inveseleste drumul vietii. De aceea, cititorule, nu-ti pierde nadejdea! Poti supravietui multor pierderi, insa moartea nadejdii iti paralizeaza sufletul. Nadejdea ramane o siguranta, o incredere deplina. Ultimul cuvant al lui Dumnezeu pentru tine nu este niciodata suferinta, necaz, ci este ajutor, mangaiere,