mai 13, 2014

“JOS ARMELE!”

“Ferice de cei impaciuitori, caci ei vor fi chemati fii ai lui Dumnezeu.” [Matei 5:9]

Dupa ce Bertha von Suttner l-a cunoscut pe fondatorul premiului Nobel, iar pe de alta parte descoperitorul dinamitei, Alfred Nobel, aceasta femeie s-a implicat fara obosire pentru pacea in Europa. Chiar inainte de cele doua razzboaie mondiale a scris cartea “Jos armele!”

Cu romanul ei, Bertha von Suttner a obtinut ca bogatul si renumitul Nobel sa stabileasca in testamentul sau un premiu pentru cel care a realizat cel mai mult pentru pace. Ea insasi a primit premiul Nobel pentru pace in 1905 in Stockholm. Dupa mai bine de o suta de ani se acorda premiul Nobel pentru pace, dar inca tot nu ne-am supus indemnului “Jos armele!” In multe zone ale pamantului domina razboiul si in secolul al XXI-lea. “Sa realizam pace fara arme” este un slogan bine cunoscut, dar care nu este respectat.

Biblia spune ca rautatea omeneasca si egoismul se vor arata si mai evident si vor evalua pana la insuportabil. Atunci va reveni Domnul Isus, va judeca tot raul si va ridica imparatia Sa a pacii. Pana atunci doreste sa ofere pacea fiecaruia, care recunoaste inaintea Domnului Isus gandirea lui lipsita de pace si accepta iertarea Sa.