mai 14, 2014

OMUL DREPT

“Sutasul, cand a vazut ce se intamplase, a slavit pe Dumnezeu si a zis: “Cu adevarat, omul acesta era neprihanit!” [Isaia 43:4-5]

Capitanul roman, care a fost de paza la rastignirea Domnului Isus, a dat ultima marturie despre nevinovatia Mantuitorului.

Aceasta marturie a fost exprimata dupa ce Domnul a murit. Acest Om sfant si nevinovat a suferit moartea pe cruce, pentru ca altii – toti cei care cred in El – sa fie salvati din moartea care ar fi meritat-o. inainte de aceasta ultima marturie despre nevinovatia Mantuitorului nostru, gasim in Evanghelia dupa Luca inca sase marturii despre nevinovatia Celui acuzat, dar care totusi a fost judecat si condamnat la moarte.

Pilat a marturisit de patru ori: “Eu nu gasesc nicio vina in Omul acesta”; “…nu l-am gasit vinovat de nici unul din lucrurile de care-l parati”; “Omul acesta n-a facut nimic vrednic de moarte: si “.. Eu n-am gasit nicio vina de moarte in El..” (Luca 23:4,14,15,22). Nici Irod, la care a fost trimis Domnul, nu a gasit nicio vina in El. La urma, Dumnezeu s-a folosit si de unul din cei doi talhari pentru a mentiona nevinovatia Fiului Sau. Acel talhar a spus tovarasului sau de talharii: “Pentru noi este drept, caci primim rasplata cuvenita pentru faradelegile noastre, dar Omul acesta n-a facut niciun rau.”