mai 08, 2014

RASPLATA BATJOCORITORILOR (2)

“Mancau, beau, se insurau si se maritau pana in ziua cand a intrat Noe in corabie, si a venit potopul si i-a prapadit pe toti.” [Luca 17:27]

In mai 1902, cu ocazia sarbatorii Psatilor, acei oameni au folosit aceasta ca pe o ocazie nemaipomenita, ca necredinta si destrabalarile lor sa-si arate coltii. La ora hotarata, o banda da lautari a deschis drumul. A urmat un barbat voinic purtand o cruce, pe care guita de moarte un porc rastignit. Cativa actori deghizati in preoti, cu sticle in maini, cantau cat ii tineau gura o litanie vesela. Gloata, o mare nesfarsita, le tinea isonul in cascade de ras. Ce zi a nebuniei omenesti.

In 7 mai, vulcanul de pe insula vecina, St. Vincent, a erupt cu un tribut de aproape 2000 de victime. In insula Martinica totul parea linistit. Era linistea dinaintea potopului. Seara a sosit guvernatorul cu sotia si a dat asigurari ca totul este in regula. In dimineata zilei de 8 mai, pe cand orasul dormea, dupa o noapte de chefuri si orgii, la ora 7:59 un sir de explozii teribile a curmat linistea. Un nor incandescent de gaze vulcanice la 700 grade Celsius s-a pravalit peste oras. In numai 3 minute, toti cei 30.000 de locuitori si vizitatori din capitala au fost fierti de vii. Cei care si-au facut un drum spre mare au murit in apa fierbinte. Orasul s-a transformat intr-o mare de flacari.

Dumnezeu nu S-a lasat batjocorit!